- Подібна виставка проходить шістнадцятий рік поспіль. За традицією тут виставляють свої роботи маститі автори і «новачки», - розповів, відкриваючи виставку, заступник начальника Експоцентру Вінницької торгово-промислової палати Борис Палатник. - Особливо приємно, що цього разу представлені роботи зовсім маленьких творців із шести дитячих студій. Ми й не очікували, що такі серйозні роботи можуть виконати діти. Цим ця виставка й особлива.

Серед відвідувачів першої зали, де представлені саме дитячі роботи, можна було почути недовірливі репліки: «Хіба це малювали діти? Неможливо, щоб це були картини семи-дев’ятирічних дітей».

- Так, це дитячі роботи, - переконувала викладач вінницької художньої студії «Акварель», яка пишається роботами своїх вихованців, Тетяна Кошелевська. – Але для того, щоб витвір мистецтва став досконалим, малечі довелось чимало попрацювати. Особливість нашої студії - системна і поетапна робота для розкриття творчого потенціалу дитини. Через деякий час він відтворюється у таких, як кажуть глядачі виставки, «дорослих» картинах.

Це підтверджують й батьки юних художників, які вже за півроку навчання уже добре знають як змішувати фарби, «передавати» світло та тінь, створювати об’єм та малювати справжні «шедеври».

- Мені не одразу сподобалось малювати. Лише намалювавши своїх перших три роботи, я зрозуміла, що це моє. Зараз залишаю усі свої картини собі на пам\'ять, щоб потім подивитись із чого починала, - каже 9-річна вихованка «Акварелі» Юлія Міщаніна.

Дівчинка зізнається, що картину для виставки «Маркіз» довелося малювати три тижні і вся робота виконана власноруч.

А свою картину «Парусник» восьмирічний Святослав Козейчук на виставку малював 12 годин.

- Не за один день, звичайно. А шість днів по дві годині, - каже хлопчик.

Його мама віддала навчатись у художню студію «Акварель» лише півроку тому, побачивши, із яким захопленням дитина малює.

- Мені подобалось, що дитина малює, але хотілось, щоб його руку «направив» майстер. Обрали викладачів із «Акварелі» і не шкодуємо, - стверджує Ірина Кузьменко.

У експозиції другої зали – роботи професійних митців. Серед них яскраво виділяється картина іншої викладачки «Акварелі» - Валерії Савицької - «Улюблена іграшка». Художниця створила щось особливе: велика картина зібрана з багатьох її попередніх робіт, які вона втілила одному полотні. На картині авторський котик Валерії у найрізноманітніших іпостасях – від рибака до султана.

- Ця робота має прикрашати кожен дитячий садок міста. Вона фантастична, з величезним зарядом позитиву, здатна перевиховувати, - певна відвідувачка виставки Ольга Слободяник.



Переглядів: 6530
Поширень: 0