Вчора у Вінниці було дано старт проведенню мистецьких зустрічей біля пам’ятнику Т. Г. Шевченку. Відтепер це місце на площі Тараса Шевченка, поряд із його бронзовим монументом, стане не лише символічним місцем об’єднання справжніх патріотів та прихильників слова Кобзаря, але й місцем для творчого самовираження українських митців та мистецької молоді нашого міста.

Мистецький проект навколо Тарасового монументу

Відтепер і щочетверга біля пам’ятника відбуватимуться «Шевченківські вечори» і площа перетворюватиметься на осередок українського мистецтва. Тут вируватиме життя, збиратиметься молодь, художники, поети, митці, лунатиме Шевченкове слово та народна пісня.

Мистецький проект навколо Тарасового монументу

На відкритті проекту з музичними вітаннями виступили зразковий ансамбль бандуристів «Намисто» ВДМШ №2, фольклорний гурт «Мокоша» Вінницького училища культури і мистецтв та вихованці ВДШМ «Вишенька». У виконанні бібліотекарів та студентів ВДПУ ім. Коцюбинського лунали вірші та народні пісні. А завершив творчу зустріч біля підніжжя Кобзаря дует «Сузір’я» у складі Ірини та Катерини Грицюк. Дівчата виконали оберемок запальних пісень.

Мистецький проект навколо Тарасового монументу

На наступну мистецьку зустріч організатори запрошують вже 8 травня. Проект «Шевченківські вечори» презентуватиме творчу програму «Українські вечорниці». Не пропустіть: буде весело та позитивно!



Переглядів: 3948
Поширень: 0