Книгарня «Є» та видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» запрошують на презентацію роману Наталки Доляк «Чорна дошка», яка відбудеться 19 листопада.

Страшні видіння приходять до Сашка у снах. Висушені голодом жінка і маленькі діти зазирають йому в обличчя скляними очима, німотно благають про допомогу, простягають до нього руки... Лесь Терновий, прадід Сашка, має що розповісти онуку про цих людей. Бо він – один із них. Один з тих, хто вижив, пройшовши через пекло Голодомору 30-х років.

Лесь працював в газеті й щиро вірив у те, що пише про колективізацію та досягнення радянської влади. Вірив, допоки не поїхав у рідне село й не побачив на власні очі, хто такі ці «куркулі», яких він викриває у своїх стаття, як виконуються плани держзаготівлі, який голодний жах панує в українському селі.

Нелюдська воля безжально прирекла на моторошну смерть мільйони людей, не милуючи ні жінок, ні дітей. Потому минуло вже понад 80 років, але чи можна забути те, що стало частиною генетичної пам’яті?

презентація роману Наталки Доляк «Чорна дошка»

Довідково

Наталка Доляк – сучасна українська письменниця. Народилася 4 листопада 1967 року. Закінчила Харківський інститут мистецтв ім. Івана Котляревського. Працювала у вінницькому Театрі ляльок. Виховує двох дітей. Дипломантка літературного конкурсу «Коронація слова-2011» у номінації «П’єса для експериментальної та камерної сцени». Дипломантка літературного конкурсу «Коронація слова-2012» у номінації «Романи» за твори «Гастарбайтерки, або Берлінський джайв» (вийшов друком у 2012 році) і «Реф’юджі». Лауреат II премії літературного конкурсу «Коронація слова–2012» у номінації «Кіносценарії» за сценарій «Біженка» (романний варіант під назвою «Заплакана Європа» опублікований 2013 року).



Переглядів: 5049
Поширень: 0