Недільного вечора приміщення вінницького театру ледь вмістило всіх охочих почути солодкоголосий секстет львів’ян, неперевершену музичну формацію «Піккардійська терція». Вони завжди бажані гості у нашому місті, проте цей візит видався особливим.

Зараз секстет мандрує по країні з туром «Пам’яті Небесної сотні» в якому звучать тужливі пісні за загиблими у боротьбі за свободу України та пісні надії на краще. І почати цей вечір співаки не могли ні з якої іншої пісні, окрім як «Пливе кача». Ця тужлива пісня, яку «піккардійці» записали ще у 2002-му, стала реквіємом за загиблими у протистоянні на Майдані та під час АТО. Шість голосів бриніли у повітрі, а душі слухачів сповнювались суму за полеглими героями…

У Вінниці «Піккардійська терція» співала на честь героїв

Продовжили низкою народних пісень: «Гойда, гойда, гой», «Маланка» та своїми «Пустельник», «Колискова для Аліси», «Очі відьми», «Нехай…», «Шаляла», «Капелюх» і «Старенький трамвай», і навіть «Сядеш у поїзд» під завісу. Як завжди вишукано-мелодійні, виконані неймовірними голосами композиції, зачаровували кожного у залі. А окрім того були ще слова, слова подяки: «Без вашої любові ми б не проіснували ці 22 роки»! І переповнений зал аплодував у відповідь щосили.

У Вінниці «Піккардійська терція» співала на честь героїв

У Вінниці «Піккардійська терція» співала на честь героїв

Та перед цим концертом у театрі у «Піккардійської терції» був ще один. Виступаючи у містах, де знаходяться військові шпиталі, хлопці обов’язково навідують українських солдат. Годинний концерт для поранених відбувся у актовому залі лікарні. «Ми спочатку не знали, як поводитися з пораненими. Невідомо, якою буде їхня реакція... Вирішили, що не співатимемо сумних пісень. Зокрема «Пливе кача», бо хлопцям і без того достатньо негативу. Намагалися підняти їм настрій». Але під кінець концерту у шпиталі поранені самі просили заспівати «Кача», щоб пом’янути полеглих героїв.

У Вінниці «Піккардійська терція» співала на честь героїв

«Маємо сто янголів над нами. Давайте не забувати їх у нашій світлій праці. І тоді зовсім скоро ми будемо жити в тій омріяній країні, прекрасній Україні! Слава Україні!» - «Героям слава!» - відгукнувся великий зал вінницького театру. Надія є, що зовсім скоро «Піккардійська терція» завітає до нас із зовсім новою програмою сповненою переможних пісень.



Переглядів: 4083
Поширень: 0