11 грудня 2014 року о 12.00 з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (14 грудня) у відділі документів із гуманітарних, технічних та природничих наук ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва (читальна зала, III поверх, вул. Соборна, 73) відбудеться презентація книги М. Ястремського «Полинові шляхи вінничанок. Спогади бранок Чорнобиля» (Вінниця, 2014).

28 років минуло від страшної аварії на Чорнобильській АЕС. Для України почалося одне з найтяжчих випробувань на мужність, витримку, моральну та професійну зрілість, вірність службовому та громадянському обов’язку, вірність присязі.

Понад 6 тис. вінничан, у тому числі бійці двох зведених загонів УМВС області, усували наслідки полинової біди. Серед них – понад 300 жінок-подолянок, що негероїчними професіями, як кажуть вони самі, зробили вагомий внесок у ліквідацію наслідків аварії.

Презентоване видання – це чергова «Книга пам’яті» про вінничанок, які виявили щирий патріотизм, високий професіоналізм, самопожертву в боротьбі з наслідками Чорнобильської катастрофи. Їх подвиг – це приклад молодому поколінню самовідданого служіння українському народу, своїй Вітчизні.

Автор має надію, що читач, відкриваючи книгу, відчуватиме, що він входить до Храму, де хочеться помолитися, покаятися…

Книга підготовлена за ініціативи обласної та міської громадських організацій «Союз Чорнобиль України» і присвячена 28-й річниці Чорнобильської трагедії.

 



Переглядів: 3269
Поширень: 0