20 січня в обласному краєзнавчому музеї відбудеться презентація виставкового проекту молодого вінницького художника Анатолія Гайструка «Миротворчість. Шлях надії», який 23 грудня 2014 року було презентовано у Національному музеї літератури України.

Виставку молодого вінничанина у м. Київ відвідали відомі мистецькі та громадські діячі. Зокрема директор видавництва «Либідь» Олена Олександрівна Бойко, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, головний художник видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Кость Лавро, педагоги Центру творчості дітей та юнацтва «Шевченківець» м. Києва. Вітання молодому художнику з нагоди відкриття виставки надійшло від віце-прем’єр-міністра України, міністра культури України В’ячеслава Кириленка.

20 січня вінничан запрошують на презентаію проекту Анатолія Гайструка «МИРОТВОРЧІСТЬ. ШЛЯХ НАДІЇ»

«Миротворчість. Шлях надії» - це внесок молодого мистця у спільну для багатьох людей справу боротьби за мир не лише зброєю, а власними розумом, здібностями та талантом. Своє бачення миротворчості художник висловлює через мистецтво, сповнене світла, добра та надії. Це вже четвертий з початку 2014 р. виставковий проект А. Гайструка на тему миру та єдності народу України.

До експозиції виставки «Миротворчість. Шлях надії» увійшли гобелени, олійний живопис, графічні аркуші із зображеннями українських та європейських міст.

20 січня вінничан запрошують на презентаію проекту Анатолія Гайструка «МИРОТВОРЧІСТЬ. ШЛЯХ НАДІЇ»

«Ідея цього циклу – зберегти пам’ять про минуле і сучасне, нагадати не лише про красу і велич, але й тендітність архітектурних рукотворів, які є матеріальною та духовною спадщиною загальносвітової культури. Щоб підкреслити значення культурної й духовної спадщини кожного народу у справі збереження миру» - зазначив Анатолій Гайструк.

Кульмінацією презентації проекту у столиці України стала реєстрація другого національного рекорду А. Гайструка в номінації «Мистецтво» - ювелірного витвору «Браслет «Ружа – зірка миру». Це солярний знак, який часто зустрічався у писанкарстві, вишивці, ткацтві, різьбі по дереву і декоративних розписах на всій території України.

20 січня вінничан запрошують на презентаію проекту Анатолія Гайструка «МИРОТВОРЧІСТЬ. ШЛЯХ НАДІЇ»

Всього у зображенні зірки-ружі на браслеті використано 213 коштовних каменів – гранати, сапфіри, рубіни, топази та перидоти, повна кількість каменів у браслеті - 349 (усі камені сертифіковані). Проектування і розробка дизайну прикраси зайняли близько 650 годин, а для його виготовлення знадобилося ще багато місяців копіткої роботи.

20 січня вінничан запрошують на презентаію проекту Анатолія Гайструка «МИРОТВОРЧІСТЬ. ШЛЯХ НАДІЇ»

Вінничани зможуть на власні очі побачити цей браслет, який Національний Реєстр Рекордів України зареєстрував як «Відтворення мотиву українського національного орнаменту - зірки-ружі - у ювелірному виробі з використанням найбільшої кількості коштовного каміння», 20 січня 2015 року о 16.00 у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї.

Партнер проекту – управління у справах сім’ї, молоді та спорту Вінницької обласної державної адміністрації.



Переглядів: 4557
Поширень: 0