З 7 по 23 квітня у Вінниці проходитиме мистецький проект «Ре:візія – до і після». У його рамках відбудуться майстер-класи по перетворенню військових атрибутів у вироби мистецтва, концерти патріотичного спрямування та благодійний аукціон в підтримку вінничан в зоні АТО.

Мистецький проект «Ре:візія» проводиться у Вінниці вже п’ятий рік поспіль. Його організатором є департамент культури Вінницької міської ради, а партнерами – ГО «Лабораторія актуальної творчості», ГО «Культурна стратегія XХІ», ГО «Ліга розвитку мистецтва» та регіональний Центр сучасного мистецтва (ЦМС) «Арт-Шик». Всі заходи проекту відбуватимуться у ЦСМ «Арт – Шик» (вул. Архітектора Артинова, 12 а).

«Представники мистецтва не можуть залишатися осторонь тих подій, які відбуваються на Сході України і вони, як можуть, підтримують українців, які боронять кордони нашої держави на Донбасі. Проект «Ре:візія – до і після» матиме патріотичне спрямування. Ми запрошуємо всіх вінничан долучитися до його заходів та взяти участь у благодійному проекті у підтримку бійців АТО», – каже в.о. директора департаменту культури Ганна Ковальчук.

Відкриття мистецького проекту «Ре:візія – до і після» відбудеться 7 квітня о 18:00 в центрі «Арт – Шик». Тут вінничанам презентують мультимедійний артпроект провідного фахівця Інституту проблем сучасного мистецтва України Оксани Чепелик «Колайдер –100». Проект складається з двох відеоінсталяцій, одна з яких показує Сараєво 1914 року, де вбивство ерцгерцога Фердинанда стало приводом до початку І світової війни, інша – Київський Євромайдан 2014. Це - розповідь про два міста та драматичні події.

Цьогоріч мистецький проект «Ре:візія» буде пронизаний тематикою АТО

8 квітня о 18-ій годині у рамках «Ре:візії» пройде лекція «Історія медіа-арту» від Наталії Лісової (м. Київ). 15 квітня о 18:00 на вінничан чекатиме проект «Sax revolution» від Вінницького квартету саксофоністів, до якого входять Василь Журбенко, Євген Попель, Володимир Стратійчук, Олександр Шаравара. 17 квітня о 17:00 розпочнеться творчий проект «Майбутнє твориться сьогодні». Його учасники – творчі колективи Вінницької дитячої музичної школи №1 та Вінницького училища культури і мистецтв ім.М.Леонтовича. Керівник проекту – кандидат мистецтвознавства Тетяна Бурдейна-Публіка.

З 8 по 18 квітня з 14-і до 18-і години у «Арт-шик» відбуватимуться майстер-класи з ресайклінгу – перетворення військової атрибутики у мистецтво. Над ними працюватимуть як вінницькі митці, так і люди з інших міст України. «У роботі використовуватимуться предмети, привезені зі Сходу. Це можуть бути ящики з-під патронів та гранат, гільзи і інші речі, які мають відношення до військових дій, ми їх будемо перетворювати на мистецькі продукти. Ми запрошуємо всіх бажаючих долучитися до майстер-класів», – каже голова ГО «Лабораторія актуальної творчості» Олександр Нікітюк.

Закриття проекту відбудеться 23 квітня о 18-ій годині благодійним аукціоном та мистецьким проектом «Пробудження» від Вінницької дитячої школи мистецтв. На аукціоні будуть представлені роботи, зроблені художниками з військової атрибутики. Всі отримані кошти будуть направлені на допомогу нашим військовим.



Переглядів: 4042
Поширень: 0