20 травня 2015 року у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського (площа навпроти 1-го корпусу) о 13:15 відбудеться презентація проекту «VIN. Нова епоха Відродження».

«VIN. Нова епоха Відродження» – це проект, який спрямований на відновлення історичної справедливості та формування нового, сучасного образу Вінниці як міста зі значним культурним потенціалом. У середу всім бажаючим буде презентовано перший етап проекту – серію колажів «VINNYTSYA», присвячену відомому художнику-кубісту Натану Альтману.

У подальшій реалізації проекту «VIN. Нова епоха Відродження» заплановано створення арт-об’єкта в історичній частині міста – розробка плану реконструкції та створення арт-скверу імені Натана Альтмана; розробка оригінальної туристичної карти Вінниці; залучення широкого кола митців до роботи над ілюстраціями міських легенд і казок; благодійні проекти підтримки молодих художників; проведення фестивалю сучасного мистецтва та багато іншого.

У Вінниці з\'явиться сквер Натана Альтмана?! Вінничан запрошують на презентацію проекту

Автором серії колажів, присвячених Натану Альтману та іншим знаковим постатям і локаціям міста, став відомий арт-дует братів-близнюків «Braty» – Василя та Івана Костенків. Постери і листівки створено ними на основі емоцій і вражень після відвідання Вінниці, знайомства з історією міста з уст вінничан.

Ініціатор проекту – творче об’єднання «VIN»  на чолі з вінничанином Леонідом Марущаком і Юлею Черноморець. Проект існує в онлайн-версії, з якою можна ознайомитись на сайті: nathanaltman.com.ua

Над текстами, історичними довідками й описами до колажів працювали студенти Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського в рамках роботи Культурного центру, створеного при університеті. Автори текстів: – Діана Грицишина, Анна Попроцька, Оксана Романова, Інна Сержант, Олена Смашнюк, Альбіна Чернишова, Дар’я Шемета. Переклад англійською мовою здійснили Тетяна Біла, Дарина Глуханюк, Діана Грицишина, Марта Росавицька, Ольга Шарамук, Наталія Шевченко.

У підготовці матеріалів брали участь Альона Кабалюк, Ольга Марчук, Аліна Свирид, Наталя Тхорів.

Консультанти – Олександр Вешелені й Олександр Федоришин.

Проект реалізований за всебічного сприяння ректорату Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського в особі в.о. ректора професора Ірини Руснак і в партнерстві з Міжнародним фестивалем оповідання «Intermezzo». 



Переглядів: 5214
Поширень: 0