До Дня міста у Вінниці п’ять будівель перетворяться у арт-об’єкти – художники намалюють на них свої картини. Щоб відібрати найбільш якісні і найкреативніші роботи митців, які згодом будуть нанесені на реальні вінницькі будівлі, у місті започатковується конкурс на кращий проект мурал-арту «VIN-ART-CITY». Участь у ньому мають можливість взяти усі бажаючі художники і навіть з інших міст та країн, головне, щоб вони могли творити не лише на полотнах, а й на таких складних площинах, як стіни будівель.

Цього року у Вінниці започатковується новий арт-проект, в рамках якого мерія має наміри залучити до створення цікавих і якісних арт-проектів професійних художників з усього світу. До Дня міста на стінах п’ятьох будівлях з’являться твори живопису і вони перетворяться у великі картини. Це будівлі по вул. Соборній, 68 та 91, по вул. Козицького, 63 та 53, а також фасад СК «Авангард» (перелік будівель у прикріпленій нижче презентації).

«Департамент культури міської ради і Олександр Нікітюк внесли пропозицію про те, щоб у нашому місті започаткувати такий проект, як створення вуличної картинної галереї. Нас підтримав виконуючий обов’язки міського голови Сергій Моргунов і сьогодні в рамках цього проекту стартує конкурс на кращий ескіз роботи мурал-арту», - розповіла в.о. директора департаменту культури Вінницької міської ради Ганна Ковальчук.

Щоб підібрати найбільш вдалі малюнки, міська рада оголошує конкурс, участь у якому можуть взяти митці з будь-якої країни. «Художники мають подати не тільки ескіз, а й резюме і зразки робіт в стилі мурал-арт, які вони вже робили, бо ми маємо відповідально вибрати художників, які мають досвід з цього виду сучасного мистецтва. Тим самим ми забезпечимо створення у Вінниці якісного мистецького продукту, - каже Олександр Нікітюк. – Під час оцінювання велику роль буде грати художня цінність твору. Це буде визначати експертна рада, яка складатиметься з художників, архітекторів, культурологів Ради Європи. Але для нас дуже важлива також думка вінничан. Тому на сайті міської ради і у Фейсбуці ми незабаром запустимо опитування».

Конкурс буде відбуватись у три тури. І тур – реєстраційний: 19 червня – 10 липня 2015 року. У цей час прийматимуться заявки на участь від художників. Вони мають подати наступну інформацію: заявка на участь (зразок у прикріпленому файлі нижче); проект мурал-арту, який включає кольоровий ескіз, назву проекту, концепцію, короткий опис реалізації проекту та необхідний ресурс для виконання проекту, розрахований на розмір не менший ніж 10х15м; резюме автора проекту та досвід роботи у визначеному напрямку мистецтва, приклади робіт, створених раніше; ксерокопію паспорта.

ІІ тур – відбірковий: 13 липня - 20 липня 2015 року. У цей час до 17:00 19 липня відбуватиметься голосування за подані проекти мурал-арту на сайті Вінницької міської ради та в мережі Фейсбук. Проекти буде оцінювати професійне журі, але обов’язково враховуватиметься результат он-лайн голосування в мережі Інтернет.

20 липня будуть оголошені результати відбіркового туру і організатори повідомлять про дати реалізації проектів та надішлють запрошення фіналістам для реалізації проекту.

ІІІ тур – реалізація проекту. Художникам-фіналістам конкурсу надаються матеріали для реалізації їх мурал-арт проектів у Вінниці на визначених стінах будівель. Витрати на перебування у Вінниці митців з інших міст беруть на себе організатори.

Після того, як художники реалізують свій проект їхні роботи зможуть оцінити як вінничани, так і професійне журі. Голосування буде організовано на сайті Вінницької міської ради та в мережі Фейсбук. Он-лайн голосування відбуватиметься з 30 серпня до 17:00 3 вересня.

Переможець конкурсу, що набрав найбільшу кількість балів, отримає грошову премію в розмірі 20 тис. грн. Решту фіналістів – нагородять пам’ятними сувенірами, дипломами, заохочувальними подарунками. Вручення подарунків відбудеться 5 вересня під час святкування Дня міста.

Довідки за телефонами: 096-568-14-11, 59-51-75.

Організатори конкурсу: Вінницька міська рада, ВОГО «Лабораторія актуальної творчості», БФ «Подільська громада».

 

Для інформації:

Заявки та документи для участі приймаються на електронну адресу конкурсу

[email protected] та на паперових носіях на поштову адресу: департамент культури Вінницької міської ради, м. Вінниці вул.Соборна, 59, 21050. Положення про конкурс знаходяться за посиланням



Переглядів: 6377
Поширень: 0