Вчора у холі міської ради відбулося відкриття фотовиставки «Жінки і конфлікт в Україні». Тут представлено 40 робіт, на яких зображені жінки. Серед них є й вінничанки. Виставка діятиме до 24 липня.

Вперше виставка «Жінки і конфлікт в Україні» була відкрита у грудні 2014 року у Києві. Протягом червня – листопада цього року ці фотографії побувають у Харкові, Вінниці, Сєверодонецьку (Луганська обл.), Дніпропетровську, Житомирі та у місті Добропілля (Донецька обл.).

У Вінниці відкрилася фотовиставка «Жінки і конфлікт в Україні»

«Цією виставкою організатори наголошують на тому, що права жінки в Україні мають бути захищені. Не повинні страждати ні жінки, ні чоловіки, ні діти – жодна людина. Я дуже сподіваюся, що побачивши ці фото і сцени з життя, люди задумаються над цим. Тут є волонтерки, мами, дружини, закохані, є ті, у кого в очах смуток або ж радість. Ця виставка про те, що і жінки, і чоловіки мають приймати свої власні рішення і бути вільними. Всі жінки на фото виконують задачі, які поставили перед собою самі, або ж це зробила історія або ситуація», – каже голова ГО «Інформаційно-просвітницький центр «Вісь» Світлана Дубина.

У Вінниці відкрилася фотовиставка «Жінки і конфлікт в Україні»

Фотовиставка має на меті підвищити обізнаність про проблему ґендерного насильства як порушення прав людини, та закликає до боротьби з ґендерною нерівністю та безкарністю.

Фотовиставка «Жінки і конфлікт в Україні» підготовлена Фондом Народонаселення ООН в Україні та Українським жіночим фондом у співпраці з Міністерством соціальної політики. Ініціатор виставки у Вінниці – ГО «Інформаційно-просвітницький центр «Вісь». Експозиція проводиться за сприяння Вінницької міської ради.

Довідка

Згідно з опитуванням про поширення ґендерного насильства, здійсненого Фондом Народонаселення ООН, 19,4% жінок в Україні віком 15-49 років пережили фізичне насильство, 7,9% постраждали від сексуального насильства, 68% тих, хто стали жертвами і не зверталися по допомогу. Ці дані підтверджують нагальну необхідність і важливість підвищення рівня обізнаності про проблему ґендерного насильства в Україні та реалізацію узгоджених заходів проти нього.



Переглядів: 4272
Поширень: 0