Вчора у холі Вінницької міської ради відкрилася виставка «Архітектурна Вінниччина 2015». Тут представлено близько 70 картин, які виконали студенти Вінницького коледжу будівництва та архітектури КНУБА (Київського національного університету будівництва і архітектури). Експозиція працюватиме до 2 серпня.

На виставці молодих архітекторів представленої роботи у техніці олійний живопис та графіка. Тут можна побачити будівлі різних часів та стилів Вінниці та області. А також – культурні споруди, морські пейзажі, квіти тощо.

Роботи виконані під час проходження учбової практики і в період навчального процесу.

Картини з відомими будівлями Вінниці можна побачити у холі міської ради

Студенти намалювали такі місця, як палац в Тульчині, вокзал у Жмеринці, палац Щербатової. Також є чимало робіт, на яких зображено архітектуру Вінниці, наприклад, «Місто після дощу» (Марина Міхаліна), «Будинок Пирогова» (Олена Червінська), «Вечірній вокзал» (Галина Загаєвська), «На вулицях Вінниці» (Яна Калінська) тощо.

Картини з відомими будівлями Вінниці можна побачити у холі міської ради

«Ця виставка є підбиттям підсумку навчальної практики студентів, на ній представлено 68 робіт. Це спроба наших студенів опанувати нові техніки, матеріали, зокрема олійний живопис, робота акриловими фарбами. Взагалі, архітектор по суті працює лише з графічними матеріалами, використовуючи туш, перо, олівці, а олійний живопис, як правило, не зовсім притаманний для їхньої роботи. Проте, у своїй творчості, особливо у оздобленні інтер’єрів, вони мають справу з такими матеріалами», – каже викладач Вінницького коледжу будівництва та архітектури Олександр Пелешко.

Картини з відомими будівлями Вінниці можна побачити у холі міської ради

«Творчі виставки проходять у холі міської ради та Прозорих офісах міста вже традиційно. Тут демонструють свої роботи художники, фотографи, майстри народної творчості та інших творчих напрямків. А люди, які приходять у Прозорі офіси, щоб отримати адміністративні послуги, мають змогу побачити ці твори мистецтва», – каже в.о. директора департаменту культури Ганна Ковальчук.



Переглядів: 13629
Поширень: 0