7 серпня 2015 року, у рамках літературно-мистецького проекту «Шевченківські вечори», на площі Тараса Шевченка відбувся літературно-музичний захід «Краса душі у музику і слово перелита», який організували і провели працівники Вінницької міської централізованої бібліотечної системи.

З квітня по серпень цього року у Вінниці реалізовується проект «Шевченківські вечори». Його завданням – налаштувати жителів та гостей міста на любов і шану до своєї Батьківщини, культури і традицій рідного краю, пошук нових талантів та їх самореалізація на площі Т.Шевченка, а також організація дозвілля гостей та жителів міста. На час реалізації проекту площа Т.Шевченка перевтілюється у справжній майданчик творчості.

Один із заходів проекту «Краса душі у музику і слово перелита» відбувся наприкінці минулого тижня. Він був присвячений головним, таким рідним і дорогим цінностям українського народу – Батьківщині, рідній пісні та слову. Окремі слова були промовлені ведучими та виступаючими на честь Тараса Григоровича Шевченка - людини, яка зберегла, повернула і прославила на весь світ голос українського народу – його рідну українську мову.

Любов до рідної мови та слова вінничанам презентували талановиті користувачі бібліотек-філій ЦБС: Косич Настуня, Дар’я Паламарчук, Процик Тетяна Євгеніївна, Дрибущак Тамара Феодосіївна та учасники студії історичного танцю «Eventail-Вінниця».

Також, на площі Тараса Шевченка звучала патріотична, лірична поезія у прочитанні сучасних поетів-авторів: члена Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Петра Гордійчука, члена Вінницького обласного куреня гумористів ім.С.Руданського, Національної спілки журналістів України Віктора Цимбала, члена Вінницької обласної літературної студії ім.В.Стуса Анатолія Мартинюка.

Особливу атмосферу літературному святу додав виступ учасників народного аматорського хорового колективу «Осінні барви» (худ. керівник – Леонід Олексійович Луцишин), які виконали українські народні та сучасні патріотичні пісні.



Переглядів: 3167
Поширень: 0