Днями, в рамках Всесвітнього дня боротьби проти раку молочної залози, на сцені Будинку офіцерів відбувся благодійний проект «Незабутня Квітка», присвячений американській співачці українського походження Квітці Цісик.

Мета заходу - збір коштів для придбання медичного приладдя та ліків для онкохворих. Ініціатором і продюсером заходу виступив Алекс Гутмахер (США), засновник україно-американського благодійного проекту «Незабутня Квітка». Варто відмітити, що Алекс Гутмахер в один і той самий час також лікувався від онкозахворювання в клініці де лікувалася Квітка Цісик, і, хоча не знав її особисто вирішив створити благодійний проект саме в пам'ять про видатну співачку, що родом з України.

Вінничани вшанували пам'ять української співачки Квітки Цісик

Участь у благодійному концерті взяли голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник міського голови Андрій Рева та головний лікар Вінницького обласного онкодиспансеру Володимир Шамрай, учасники АТО, волонтери, онкохворі, лікарі онкоцентрів, небайдужі вінничани.

«Я відчуваю, що в мене є місія робити щось на благо людей і в першу чергу для наших дорогих жінок. Робити все задля їхнього здоров’я, зокрема для того, щоб хоча б раз на рік вони мали змогу пройти обстеження за допомогою мамографа. Адже за статистикою, онкозахворювання можливо вилікувати в разі виявлення її на ранній стадії. Тому ми маємо згуртуватися заради великої справи – збереження здоров’я наших жінок», - наголосив Алекс Гутмахер.

Вінничани вшанували пам'ять української співачки Квітки Цісик

Вітаючи присутніх голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив: «Я один з багатьох палких прихильників таланту Квітки Цісик. Напередодні благодійного концерту я мав розмову з Алексом Гутмахером. І хочу зазначити, що ми ділилися враженнями не лише про творчість незабутньої співачки, але й про безліч важливих речей. Проте, як могла така невеличка чарівна жінка своїм голосом та талантом співати такі пісні при тому, що вона була далеко від рідної землі. Мабуть, що в цьому криється велика місія, та велика енергія, що йде з української землі, від українського народу. Тому, я ще раз хочу подякувати Алексу Гутмахеру за його роботу в пам'ять про Квітку та на благо наших жінок».

Вінничани вшанували пам'ять української співачки Квітки Цісик

В свою чергу Андрій Рева прочитав присутнім вітання від голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана. Він відмітив, що в ході цього благодійного проекту кожен з присутніх через її незабутні пісні та чарівний голос має змогу відчути присутність Квітки Цісик. Він подякував організаторам проекту за незабутні відчуття, що подарував концерт та за реалізацію великої та доброї справи. «Від Вінницької міської ради, її виконавчого комітету маю місію передати сертифікат на суму 10 тисяч гривень, які підуть на допомогу нашому онкологічному центру», - відмітив Андрій Рева.

Вінничани вшанували пам'ять української співачки Квітки Цісик

Вінничани мали змогу насолодитися виступами найкращих співаків України, а саме: заслуженого артиста України - Станіслава Городинського, володарки Гран-прі Міжнародного конкурсу українського романсу імені Квітки Цісик - Оксани Мухи зі Львова та лауреатки цього конкурсу Ольги Акулової з Донецька, Люцини Хворост з Харкова, переможця конкурсу «Голос Країни» - Павла Табакова з Львова та Єгора Грей з Дніпропетровська. Окрім того на сцені з танцювальними композиціями виступив ансамбль сучасного танцю «Гротеск» Вінницького училища культури і мистецтв імені М.Леонтовича. Ведучою концерту була ведуча каналу «1+1»Соломія Вітвіцька.

Вінничани вшанували пам'ять української співачки Квітки Цісик

В ході заходу Алекс Гутмахер з США вручив чек на 50 тисяч гривень головному лікарю Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру на придбання мобільного мамографа, яким зможуть користуватися вінничанки з усіх районів області. Він наголосив, на тому, що даний мамограф має мати назву «Квітка», так це буде символом боротьби з даною хворобою. Таку ініціативу підтримав і голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Вінничани вшанували пам'ять української співачки Квітки Цісик

Окрім того, учасники концерту привітали Героїв АТО з Днем захисника України, який нещодавно святкувала вся Україна.

Протягом благодійного концерту глядачі мали змогу переглянути ексклюзивне інтерв’ю з Квіткою Цісик, що було записане українським журналістом.



Переглядів: 4824
Поширень: 0