У великій виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею презентували персональну виставку вінницької художниці Світлани Телець. В експозиції тридцять творів у різних жанрах, які можна віднести до напрямку постмодерного романтизму. Художниця присвячує цю виставку 16-літтю своєї творчої діяльності.

Вінничанка Світлана Телець навчалась у Грековці, її персональні експозиції відбувались у залах нашого міста та інших міст країни. Художниця багато часу і натхнення приділяє вихованню юних талантів, адже є директором Центру дитячої та юнацької творчості «Барви України». Її учні є переможцями всеукраїнських та міжнародних конкурсів, беруть участь у численних виставках в Україні та за кордоном. Художниця та талановитий педагог прищеплює юним вміння довіряти своїй творчій натурі і не зважати на тернини, що постають на шляху до втілення мети.

У краєзнавчому музеї триває виставка вінницької художниці Світлани Телець

Людина імпульсивної вдачі, Світлана не дотримується стилістичних кордонів чи визначених образних координат. Її пейзажі несуть глибоке смислове навантаження, адже перебуваючи в улюбленій Буші та мандруючи Європою, художниця дослухається до гомону втаємничених духів місця. Так народжуються епічні поліфонії ландшафту поза часовим виміром і географічною конкретикою, або дотепні композиції, у яких майстриня артистично жонглює архітектурним і предметним оточенням.

Стримана монохромність у роботах Світлани може змінитись на сміливі фарбові сполуки. Мисткиню притягує магія мистецтва, тож хизуючись містичною перчинкою деяких своїх творів, вона звертається до дивакуватих образів, які лише умовно можна вважати портретами, або складає певні образотворчі формули з предметів, символів та знаків.

У краєзнавчому музеї триває виставка вінницької художниці Світлани Телець

«Виставляти власні роботи на розсуд глядача – це внутрішньо душею роздягнутись певним чином перед собою і перед людьми та подивитись на себе збоку», – вважає Світлана. Тож до 6 грудня ви можете завітати на виставку та скласти особисте враження про її твори. До речі, у назву виставки винесено цитату з Леонардо да Вінчі «Поезія – це живопис, який чують, живопис – це поезія, яку бачать».



Переглядів: 4435
Поширень: 0