Валерій Коровій підписав розпорядження «Про затвердження Плану заходів, спрямованих на популяризацію та активізацію вивчення англійської мови». Дане розпорядження підписане на виконання Указу Президента України від 16 листопада 2015 року № 641/2015 «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні».

У відповідності до цього розпорядження, у 2016-му році заплановано проведення концертної програми до 75-річчя від Дня народження Джона Ленона. 

Мультики та фільми також демонструватимуть англійською мовою. А для більшої зручності субтитри до них будуть українською. Тож вінничани зможуть вчити мову безпосередньо під час перегляду кіно.

У 2016-му році також планують провести ряд різноманітних виставок та вечорів із знайомством культури та традиції Англії. А ще  у планах - концерт із виконанням творів англійських композиторів.

Крім цього, у наступному році для вчителів англійської мови буде проведено курси та семінари з підвищення кваліфікації. Крім того, для підвищення мовного та мовленнєвого рівня вчителів англійської мови у школах Вінниччини планується забезпечити роботу волонтера Корпусу Миру (США). 

Також на громадських засадах при КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» буде створено центр з вивчення англійської мови «Speаk free» за напрямами:

  • для школярів - «Профорієнтація та життєві компетенції»;
  • для вчителів - «Проблеми розвитку фахової компетентності;
  • для бажаючих (держслужбовців та інших категорій громадян).

З повним текстом розпорядження та переліком запланованих заходів можна ознайомитись ТУТ

Мета розробленого розпорядження, в першу чергу, розширити доступ громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей. Використання англійської мови, забезпечить інтеграцію України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору та підтримає програму GoGlobal, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку.



Переглядів: 6403
Поширень: 0