У Вінниці, що любить джаз, вже є свої молоді зірки. Одна з них, вихованка студії «Зоряна мрія» та училища культури і мистецтв, багаторазова лауреатка співочих конкурсів та учасниця проекту «Голос країни» Еліна Мбані, дозріла вже до свого першого сольного концерту. Еліна – красуня і вінничанка, що співає джаз.

Дівчина почала займатись вокалом у 7 років. У студії міського палацу мистецтв «Зоря» її першою викладачкою була Лесею Смішко, що зараз працює у Вінницькій філармонії. Цьогоріч Еліна закінчує училище культури і мистецтв ім. Леонтовича, де займається у відомого педагога Марини Мальцевої. Впродовж останніх трьох років молода співачка є солісткою муніципального оркестру «ВінБенд»: «Я обожнюю джаз, це дійсно моя музика», - говорить про своє захоплення Еліна.

А ще вона минулого року була учасницею проекту «Голос країни». «Завдяки участі у цьому масштабному проекті я зрозуміла що таке велика сцена. Зі мною займались режисери, продюсери, тож це була гарна школа. А коли я побачила себе по телевізору, то по-новому оцінила всі свої рухи на сцені, вираз обличчя, інші такі дрібнички, які важливі для виконавця», - розповідає співачка.

Молода вінницька зірка джазу Еліна Мбані запрошує на свої концерти

Виступ з "ВінБендом" перед початком Вінницького джазового фестивалю у 2011 році

У найближчі дні талановита дівчина порадує вінничан одразу двома зовсім різноплановими сольними концертами. Перший сольник – для неї величезна подія, до якої Еліна підходить з великим хвилюванням. Мама і тато дівчини надзвичайно її підтримують у всіх творчих починаннях, багато допомагають у підготовці до концертів і є найпалкішими шанувальниками своєї талановитої донечки.

У вільному просторі «Артинов» вже завтра 6 лютого Еліна вийде на сцену, щоб втамувати спрагу вінничан по якісній лаунжевій музиці. Слухачам пропонується розслабитись під відомі блюзові хіти та сучасні мелодійні пісні талановитої авторки та виконавиці харків’янки Марії Чайковської. Спеціальний гість концерту – саксофоніст Євген Попель – також подарує слухачам кілька приємних музичних хвилин. Завітайте послухати суміш блюзових та романтичних мотивів, яку готує для слухачів молода співачка.

Великий сольний концерт Еліна влаштує до Дня закоханих. Концерт, що відбудеться у філармонії 11 лютого, буде сповнений яскравими нотками джазу та запального рок-н-ролу. Звучатимуть виключно пісні про кохання! Серед них улюблені джазові стандарти Еліни «At last» Етти Джеймс та «Summertime» Дж. Гершвіна. Але всі ці та інші твори прозвучать в оригінальній обробці, над якою саме зараз працюють обдаровані музиканти з філармонійного квартету «Експромт», що допомагатимуть Еліні під час концерту. У цьому концерті взагалі буде ціла низка цікавинок – Еліна повторить пісенний номер з саксофоністом Євгеном Попелем, а ще запросить на сцену дівчат-степісток (учасниці чемпіонату світу зі степу — Яна Присяжнюк, Катерина Костючик та Євгенія Дудник), що нададуть ще більш драйвової енергії вечору.

Молода вінницька зірка джазу Еліна Мбані запрошує на свої концерти

Виступ на минулорічному дні народження оркестру "ВінБенд"

До речі, 17 лютого Еліні виповнюється 20, тож для неї ці концерти своєрідне досягнення. А вже 27 лютого дівчина знову вийде на сцену і співатиме разом з улюбленим оркестром. В день народження «ВінБенду», що відбудеться в рамках форуму «Барви музики ХХ сторіччя», вона, як одна з солісток колективу, виконає кілька улюблених композицій, джазових стандартів та безперечних хітів.

Тож у юної вінницької зірочки лише в цьому місяці три концерти, два з яких сольні. Завітайте послухати лауреатку численних конкурсів, обдаровану джазову співачку нашого міста, яка запрошує розслабитись на вечорі м’якого саунду у «Артинов» та відчути всю силу кохання у запальних хітах про всепереможне почуття 11 лютого у концертному залі філармонії.

На відео: Еліна на Всеукраїнському дитячому джазвому конкурсі у 2014 році, де вона виборола перше місце



Переглядів: 4414
Поширень: 0