3 березня о 15:00 у Вінницькому обласному художньому музеї відбудеться відкриття персональної виставки члена Національної Спілки художників України Ірини Шостак-Орлової.

Близько 30 представлених на виставці творів – декоративних панно, авторських ляльок, виконаних у багатокомпонентній авторській техніці, – створять феєричний образ, що синтезує абстракцію, реалізм, традиційні народні прийоми з високопрофесійними класичними концептами.

Назва виставки – «Знайди свою весну» – відноситься одночасно і до змісту представлених творів, і до емоційного стану самої художниці, що знаходиться в постійному пошуку нових ідей та художніх рішень. Її тонкий, чутливий смак у поєднанні з вивіреним та раціональним мисленням справжнього фахівця дають блискучий результат, роблячи виставку органічною, образною, яскравою.

Художній музей запрошує на відкриття персональної виставки Ірини Шостак-Орлової

Технічні підходи Ірини Шостак-Орлової, що дивують розмаїттям видів – від батика, колажу, вишивки до експериментального текстилю і ручного ткацтва, – вражають майстерністю володіння і віртуозністю подання матеріалу. Вписані в контекст поданого художнього матеріалу уніфіковані предмети рукоділля – п’яльця, котушки для ниток та ін., – створюють враження безперервності процесу творчості.

Художній музей запрошує на відкриття персональної виставки Ірини Шостак-Орлової

Маючи базову освіту Львівського державного інституту декоративно-ужиткового мистецтва, Ірина Шостак-Орлова продовжує навчатись і сьогодні, зіставляючи свої знання, талант з новим часом, його новими вимогами й законами. Мабуть, тому творчість Ірини Едуардівни завжди актуальна, завжди сучасна, завжди вражаюча. Це не перша виставка художниці у Вінницькому обласному художньому музеї, однак кожна з них – це свято, насолода від зустрічі з творчістю вдумливої, талановитої майстрині.



Переглядів: 3589
Поширень: 0