26 лютого у залі Вінницької обласної філармонії відбувся концерт найвідоміших музикантів Львова, лауреатів престижних міжнародних конкурсів, музикантів камерного концерту «Леополіс» піаніста Мирослава Драгана, скрипаля Марка Комонько та віолончеліста Ярослава Мигаля.

Музиканти презентували вінничанам музичну програму «Від романтизму до сучасності», яка чудово вписалась у різнобарвну палітру форуму молодої музики «Барви музики ХХ сторіччя. Авангард. Класика. Джаз». Це був третій концерт форуму, а днем раніше соліст «Леополісу» Мирослав Драган провів майстер-клас для учнів Дитячої музичної школи №1.

В рамках форуму «Барви музики ХХ сторіччя» до Вінниці завітали солісти львівського ансамблю «Леополіс»

У першому відділенні концерту звучали сповнені романтизму твори Клода Дебюссі, Моріса Равеля та тріо для скрипки, віолончелі та фортепіано Фридерика Шопена. Після невеличкої перерви концерт продовжився неоромантичним твором сучасної львівської композиторки Богдани Фроляк. Далі звучали твори неперевершеного Мирослава Скорика: «Диптих» для скрипки та фортепіано та «Речетативи та Рондо» для скрипки, віолончелі та фортепіано. Спеціально для захопленої вінницької публіки львівські музиканти на біс виконали відому «Мелодію» українського класика Мирослава Скорика у власному оригінальному аранжуванні.

В рамках форуму «Барви музики ХХ сторіччя» до Вінниці завітали солісти львівського ансамблю «Леополіс»

Концерт став ще однією яскравою подією вже п’ятнадцятого форуму молодої музики «Барви музики ХХ сторіччя. Авангард. Класика. Джаз». Автор цього проекту – Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля. Арт-директор форуму – радник міського голови з питань культурної політики, Заслужена артистка України Ірина Френкель. Організатори форуму – Департамент культури Вінницької міської ради, Вінницька обласна філармонія та Центр концертних та фестивальних програм.



Переглядів: 3455
Поширень: 0