18-19 вересня Команда БФ «Подільська громада», ГО «Місто-Сад», Патрульна Поліція Вінниці, Олександр Вешелені (літературознавець, арт-менеджер, член об'єднання культурних активістів Вінниці «Клуб 211») та друзі у рамках операційного гранту програми «Активні громадяни» від Британської ради України запрошують вінничан до першої у місті урбан-майстерні, що відбуватиметься в Альтман-Сквері.

Альтман-Сквер – це проект культурного простору та відновлення закинутого скверу на вулиці Архітектора Артинова, що між будівлями № 38 та 40. Проект спрямований на облаштування локації, яка забезпечить умови для створення відкритого культурного простору для вінничан і стане майданчиком для втілення громадських культурних проектів, сприятиме розвитку та популяризації літератури та мистецтва Вінниці, служитиме підвищенню інтересу громадян до історії міста та краю, забезпечить якісне культурне дозвілля вінничан та гостей міста.

Урбан-майстерня: яким молоді вінничани хочуть бачити Альтман-Сквер

За два дні організатори не лише обговорюватимуть та слухатимуть поради експертів, але й залучать молодь до процесів, навчать її реалізовувати власні практичні ідеї та ініціативи. Перший день публічно-інформаційний: учасники та учасниці дізнаються новинки про перетворення міст, скверів, для чого це, почують успішні історії, як мешканці гуртом перетворювали міста, парки, сквери… Учасники та учасниці детальніше познайомляться з Альтман-Сквером, дізнаються чому це місце було обрано, чому Альтман. Потім розпочнуть на місці ж планувати, яким би хотіли бачити сквер. Другий день практичний: будуть розробляти своє бачення Альтман-Скверу, будуть малювати, ліпити, уявляти, творити.

Урбан-майстерня: яким молоді вінничани хочуть бачити Альтман-Сквер

Небайдужих до перетворення міста на краще запрошують 18 вересня о 15.00 на відкриту вуличну подію: виступи експертів, дослідження об'єкту по якому розроблятимуться проекти, фотовиставку успішних об'єктів просторового розвитку, лекторій з урбаністики. А 19-го на спільну з експертами роботу над проектом та розробку візуалізації Альтман-Скверу.



Переглядів: 4041
Поширень: 0