Книгарня «Є» та Чеський центр у Києві запрошують на обговорення книжок сучасних чеських авторів в рамках спільного проекту «Чеський час з Мареком Сечкаржем», що відбудеться 24 жовтня. Початок – о 18.30.

Хто сказав, що понеділок важкий день? Чеський центр у Києві продовжує наповнювати Вінницю цікавими подіями. У рамках акції «Носії мови в Україні» до Вінниці завітав Марек Сечкарж, який є не лише лектором Чеського центру у Києві, а і прекрасним перекладачем, літературним редактором та журналістом. Багато років він працював редактором щомісячника Host, співпрацює з інтернет-виданням Eurozine та англомовним Visegrád Insight. Марек не зміг залишитися осторонь культурних активностей Вінниці, саме тому виник проект «Чеський час з Мареком Сечкаржем», який буде наповнений показами фільмів, дискусіями та різноманітними лекціями.

Вінничан запрошують дізнатись, що читають чехи на чеському часі з Мареком Сечкаржем

Чеська література у ХХ столітті дала світові чимало знакових постатей, серед яких Ярослав Гашек, Карел Чапек, Богуміл Грабал, Мілан Кундера чи Вацлав Гавел. А чим живе література сучасної Чеської Республіки? Які проблеми цікавлять чехів і чи присутній фірмовий чеський стиль у творах сучасників? Марек Сечкарж разом із літературознавцем Олександром Вешелені обговорять творчість Петра Шабаха, Катержини Тучкової, Ярослава Рудіша, Яхима Топола та інших представників сучасного літпроцесу Чехії.

Розмова проходитиме англійською мовою.

Адреса книгарні «Є»:
вул. Соборна, 89.
Тел.: (0432) 52-93-41
Вхід вільний.
Медіапартнер заходу – тижневик «Український тиждень».



Переглядів: 3268
Поширень: 0