Тенденції у світі музики так швидко змінюються, що часом важко відслідкувати які нові виконавці, як то кажуть, у ТОПі. Сьогодні мова піде про молоді вінницькі музичні гурти, які заслуговують, щоб їх знали та слухали.

***

Нещодавно вся Україна з захопленням спостерігала за виступом на шоу «Х-фактор» дуету «ПроЖито». Вінничанки Оксана Сагалата та Яна Шлябанська менше року як вирішили створити свій гурт, але вже досягнули значних успіхів. Дівчата дають концерти у закладах Києва, Білої Церкви, Рівного, Івано-Франківська та, звичайно, Вінниці. Пісні гурту «ПроЖито» ліричні, глибокі, сповнені душевних переживань. Така музика здатна зачепити усі струни душі та дозволить поринути у світ роздумів. У репертуарі дівчат більше десяти авторських пісень, але у записі лише три. Також Оксана і Яна роблять досить цікаві кавери на відомі українські гурти «ВВ», «Один в каное» та «Океан Ельзи», тому їх варто послухати вживу.

 

***

«THE HYPNOTUNEZ»

Ще один молодий гурт з Вінниці, який «засвітився» нещодавно на «Х-факторі» - «THE HYPNOTUNEZ». На відборі хлопці зізналися, що про них знають лише в андеграундних колах, а хотілося б вийти на велику сцену. Грають «THE HYPNOTUNEZ» в стилі джаз-панк та свінгкор, що робить їхню творчість по-справжньому унікальною та альтернативною. Нещодавно вони випустили альбом під назвою «Shout. Dark&Mysterious». Наразі хлопці беруть участь в різних українських фестивалях, а також дають концерти у сусідній Польщі.

***

 «ACROSS THE ROAD»

Гурт «ACROSS THE ROAD» у складі Дмитра Боровського та Володимира Сенчука був заснований у 2014 році. Хлопці виконують музику у стилі поп-рок, а більшість авторських пісень українською мовою. За короткий час свого існування гурт відзняв  кліпи на пісні «Не твій» та «Удвох», а нещодавно відбулася прем’єра синглу «Невірна». Хлопці продовжують працювати над платівкою, а також дають концерти у Києві, в Житомирі, Тернополі, Львові та рідній Вінниці. Почути «ACROSS THE ROAD» можна буде 26 жовтня у «Biker city» на рок-батлі, де будуть виступати й інші молоді вінницькі рок-гурти.

 

***

   «МОРЕВНУТРИ»

«МОРЕВНУТРИ» - це ще один молодий рок-колектив з Вінниці. Гурт був заснований у 2015 році Дмитром Гаврилюком. Наразі хлопці ще формують свій оригінальний музичний стиль, тому експериментують в таких напрямках, як фанк, поп-рок та інді-рок. Почути їхні виступи можна на місцевих фестивалях та музичних вечорах у вінницьких пабах. Хлопці також є учасниками рок-батлу у «Biker city», тому саме там їхню творчість можна буде оцінити вінничанам.

 ***

 Awaken Me

Менше року тому був заснований гурт «Awaken Me» у складі чотирьох досвідчених хлопців, які вже досить довгий час пов’язані з вінницькою музикою. На перший погляд, хлопці мали б грати важку музику, але дебютний трек «Molten Wings», розвіяв хибні думки і дозволив поринути у лірично-акусичний світ. Також «Awaken Me» грають неперевершені кавери на всесвітньо відомих виконавців. Хлопці навіть відзняли кавер-відео на «The Neighborhood - Sweater Weather». Нещодавно гурт презентував енергійну композицію «Breath of Youth».

 

***

 «Женя і Катя»

Акустичний дует з Вінниці «Женя і Катя» за короткий час свого існування підкорив вже сцену «Lviv Acoustic Fest». Вони грають україномовний та англомовний інді-поп. Пара називає стиль, у якому вони грають «романтичне інді». Саме такими є їхні пісні : ліричними, сповненими любові та емоцій. 28 жовтня у  арт-пабі "BEEF EATER" відбудеться прем’єра дебютного кліпу дуету.

 ***

 «Art & Cry»

Зовсім юний гурт «Art & Cry» нещодавно був заснований ініціативними вінничанами. Хлопці просто закохані в творчість і мистецтво, яким бажають поділитися з усім світом. Поки що у їхньому доробку декілька авторських пісень, ремікси на відомі українські гурти, а також один кліп під назвою «Чудо».

 

***

Це лише частина виконавців, які заявили про себе вінницькій та всеукраїнській публіці. Можливо, незабаром ми почуємо їхні пісні на міжнародних радіостанціях, а поки що варто підтримувати музикантів хоча б відвідинами концертів у рідному місті. 



Переглядів: 11581
Поширень: 0