4 листопада розпочнеться I Відкритий конкурс духової музики «Vin Venti». Цього дня відбудуться конкурсні виступи у Вінницькій дитячій музичній школі №1. А 5 листопада пройде гала-концерт у Вінницькій обласній філармонії. Протягом цих двох днів у залах галереї «Інтершик» та Вінницької дитячої музичної школи №1 відбуватимуться майстер-класи від членів журі конкурсу та учасників фестивалю. Захід пройде у рамках «Vinnytsia Adolphe Sax Festival – 2016».

Проект має на меті популяризацію гри на духових інструментах, виховання молодих талановитих музикантів, підтримка творчо обдарованої молоді та налагодження міжкультурних зв’язків. Організатори конкурсу «Vin Venti»: ГО «Простір майбутнього» та ГО «Центр «Культурна стратегія – XXI». Директором конкурсу є голова ГО «Простір майбутнього» Віктор Степанчук. Організатор та директор фестивалю «Vinnytsia Adolphe Sax Festival – 2016» Євген Попель. Конкурс відбувається за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницької міської ради та Посольства Бельгії в Україні.

Для оцінювання художнього потенціалу та рівня молодих виконавців було запрошено журі із провідних педагогів та музикантів Бельгії та України. У номінації «Дерев’яні духові інструменти» головою журі буде Алан Крепен (Бельгія) – професор класу саксофона Королівської Консерваторії Брюсселя. А у номінації «Мідні духові інструменти» – кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри духових і ударних інструментів Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського Костянтин Посвалюк.

На початку листопада у Вінниці відбудеться I Відкритий конкурс духової музики «Vin Venti»

Тож, 4 листопада з 11:00 до 18:00 проходитимуть конкурсні прослуховування (ВДМШ№1). Цього дня о 18:30 у залі Вінницької обласної філармонії пройде концерт «Sax and strings» за участю академічного Камерного оркестру «Арката». 5 листопада о 10:00 у залі Вінницької обласної філармонії відбудеться гала-концерт переможців та урочисте нагородження грамотами, дипломами, грошовими призами від партнерів конкурсу та фестивалю.

5 та 6 листопада у залах галереї «Інтершик» та Вінницької дитячої музичної школи №1 відбудуться майстер-класи від членів журі конкурсу та учасників фестивалю. Участь у майстер-класах для всіх учасників конкурсу – безкоштовна.

Крім того, 5 листопада о 18:30 у залі Вінницької обласної філармонії відбудеться концерт «Рукомойнікову-50» – виступ саксофоніста Олександра Рукомойнікова (Київ) та піаніста Сергія Давидова (Київ ). В програмі будуть лунати джазові стандарти та авторські твори. 6 листопада о 18:00 у залі музично-драматичного театру ім.М.К.Садовськогопройде заключний концерт фестивалю «Український оркестр саксофоністів». Приємним сюрпризом для глядачів буде виступ спеціально створеного українського оркестру саксофоністів, в якому беруть участь музиканти з Одеси, Умані, Сімферополя,Рівного, Запоріжжя, Тернополя, Бару, Черкас.

Довідка

Програма конкурсу духової музики "Vin Venti" та ІІІ Міжнародного фестивалю саксофонної музики ім. А. Сакса

4 листопада з 11:00 до 18:00 - конкурсні прослуховування (ВДМШ№1)

4 листопада о 18:30 у залі Вінницької обласної філармонії на вас чекає концерт «Sax and strings» за участю академічного Камерного оркестру «Арката» ( диригент -заслужений діяч мистецтв України Георгій Курков) солісти: Алан Крепен (Бельгія), Ілля Васячкін (Бельгія), Алла Степанова (Одеса), Євген Попель (Вінниця).

5 листопада о 10:00 – у залі Вінницької обласної філармонії відбудеться Гала-концерт переможців та урочисте нагородження грамотами, дипломами, грошовими призами від партнерів конкурсу та фестивалю. Приємно зазначити, що конкурс має свій власний призовий фонд. Нагороджують: Фірма «Вікторія», магазин музичних інструментів «Метроном», французька фірма «Сельмер».

5 та 6 листопада дня у залах галереї «Інтершик» та Вінницької дитячої музичної школи №1 відбудуться майстер-класи від членів журі конкурсу та учасників фестивалю. Участь у майстер-класах для всіх учасників конкурсу - безкоштовна.

5 листопада о 18:30 у залі Вінницької обласної філармонії концерт «Рукомойнікову-50» – виступ саксофоніста Олександра Рукомойнікова (Київ) та піаніста Сергія Давидова (Київ ). В програмі будуть лунати джазові стандарти та авторські твори.

6 листопада о 18:00 у залімузично-драматичного театру ім.М.К.Садовського - заключний концерт фестивалю «Український оркестр саксофоністів».

Приємним сюрпризом для глядачів буде виступ спеціально створеного українського оркестру саксофоністів, в якому беруть участь музиканти з Одеси, Умані, Сімферополя,Рівного, Запоріжжя, Тернополя, Бару, Черкас, Севастополя Хмельницького, Києва, Вінниці. Керівник та диригент - Алан Крепен (Бельгія)



Переглядів: 3028
Поширень: 0