Про це сьогодні повідомив редактор журналу «Вінницький край», Заслужений журналіст України Вадим Вітковський.

За словами Вадима Вітковського, це перший в Україні повнометражний документальний фільм про вишиті сорочки, який називається «Спадок нації». «Ідея фільму полягає в тому, що вишита сорочка є не тільки матеріальною, а й духовною спадщиною українського народу. У «Спадку нації» органічно переплетені дві площини. Перша — етнографічна — показує неймовірне різноманіття унікальних орнаментів, технік вишивки, крою, що залежать від регіону побутування сорочок. Друга - це історії людей, життя яких змінила вишиванка - врятувала, поєднала, стала символом нескореності чи останньою надією. Вишиванка є не тільки прадавньою частиною гардеробу кожного українця, але й символом та оберегом, який передається з покоління в покоління як безцінний скарб. Історія української вишиванки — це історія українського народу. Сам фільм знімався не лише в Україні, а й у 5 інших країнах – Канада, Росія, Італія, ОАЕ та Німеччина», - повідомив редактор.

Перший в Україні повнометражний фільм про вишиту сорочку показуватимуть у Вінниці

Благодійний показ фільму «Спадок нації», що організовує ЦК «АЗОВ» Вінниця, відбудеться 12 листопада о 18:00 у кінотеатрі «Родина», а в український прокат виходить з 3 листопада 2016 року.

Як повідомив присутніх Вадим Вітковський: «Раніше побачити фільм мали можливість Канада, Німенниччина, Греція, Італія, Бельгія, Чехія, Іспанія та Голандія. В Україні презентація фільму розпочнеться саме у Вінниці, після чого матимуть можливість спостерігати кінострічку у всіх регіонах України».

Перший в Україні повнометражний фільм про вишиту сорочку показуватимуть у Вінниці

Під час кінопоказу відбуватиметься збір волонтерської допомоги для Чубар Кіри Артурівни, якій 4 жовтня виповнився 1 рік. Дівчинка народилась шестимісячною і це вплинуло на її зір. Як наслідок - страшний діагноз -ретинопатія V ступеня, тому їй на лікування потрібні кошти.



Переглядів: 3027
Поширень: 0