11 та 12 листопада о 18.00 Вінницький академічний музично-драматичний театр ім. М. Садовського знову запрошує на прем’єру! І знову на малій сцені, яка цього річ святкує 30 років свого існування. Драматичну комедію «Чудовий вікенд для пікніка» поставив за п’єсою Теннесі Вільямса «Чудова неділя для пікніка» режисер та актор нашого театру Григорій Сиротюк. Художником виступив Олег Руденко.

Оформлення сцени та костюми героїнь будуть виконані у інтригуючому стилі пін-ап. «За автором дія твору відбувається у середині 1930-х років, але ми вирішили перенести дію у 1950-ті заради стилю тих років. Хоча принципового значення час дії не має, адже історія могла відбуватись й у наші дні», – зізнається режисер.

Пін-ап – стиль американської графіки, поширений в середині XX століття. Як правило, це зображення красивої, найчастіше напівоголеної дівчини. У відповідності до обраної доби, під час вистави звучатиме джаз та пісні Мерилін Монро. Тож, буде стильно.

Теннесі Вільямс входить в десятку кращих драматургів світу і це улюблений автор пана Сиротюка, який два роки тому вже ставив на великій сцені нашого театру уславлений «Трамвай «Бажання»». «У якомусь сеансі цю п’єсу можна вважати пріквелом «Трамвай Бажання»», можливо головна героїня – це майбутня Бланш Дюбуа. Взагалі Вільямс детально досліджує жіночі характери, ось і тут дійові особи – чотири зовсім різні жінки з різними характерами», – говорить режисер.

Прем’єра на малій сцені театру Садовського: драматична комедія за Т. Вільямсом поставлена у стилістиці пін-ап

Чотири жінки – чотири типажі, зіткнення яких породжує не просто побутові проблеми, а спроби різних світів знайти, нехай неусвідомлено, загальні точки, неминуче проектуючи один на одного власне бачення світу. Всі ці жінки самотні, всі вони здатні гостро відчувати смуток і радість, тендітну ніжність і душевний біль і при цьому вони несамовито хочуть бути щасливими. Це об'єднує їх, але і робить одночасно залежними одна від одної. У кожної – абсолютно особливий характер, приналежність до певної соціальної верстви, свій спосіб життя і свій погляд на те, яким має бути щастя. І всі ці відмінності тотально не збігаються. Отже тема вистави інтернаціональна та загальнолюдська: про жіночу гідність в прагненні вижити.

У ролях: Доротея – Анна Положенко, Тетяна Фролова; Еліна – Міла Козирєва, Наталія Шолом; Боді – Олена Шамрай; Софі – Любов Остапчук.

Вистава йтиме 11, 12, 17 та 24 листопада на малій сцені Вінницького академічного музично-драматичного театру. Квитки у касі театру.



Переглядів: 2802
Поширень: 0