Наймасовіше виконання «Щедрика» у Вінниці відбудеться 20 грудня біля ТЦ «Sky Park» (вхід з боку вул. Оводова) о 19:00! Приходьте послухати та стати свідком грандіозної події!

Кілька хорів мистецьких закладів міста об’єднались щоб заспівати всесвітньовідому різдвяну мелодію у серці міста. І все це на честь сторіччя з моменту першого хорового виконання «Щедрика» – у 1916 році цю пісню представив хор Київського університету імені Святого Володимира під керівництвом Олександра Кошиця.

Українська різдвяна пісня «Щедрик» стала неодмінним атрибутом Різдва в багатьох країнах світу. Її інтерпретація, створена українським композитором Миколою Леонтовичем, стала саундтреком фільмів і отримала безліч варіантів виконання. Над варіантом пісні «Щедрик», який отримав загальну популярність, композитор Микола Леонтович працював протягом усього життя. Перша партитура з'явилася в 1901-1902 рр., Наступні - в 1906-1908 рр., 1914, 1916, 1919 роках.

20 грудня у центрі міста світовий хіт «Щедрик» лунатиме у виконанні великого зведеного хору

Впродовж цьогорічних зимових свят «Щедрик» лунає тричі на день з годиннику на Водонапірній Вежі. А вінницькі музиканти ще з листопада організували відео-флеш-моб #щедрик100challenge – всі бажаючі музичні колективи, професійні виконавці чи співаки-аматори можуть виконати свій оригінальний варіант різдвяного хіта та розмістити у YouTube. Ініціатор та автор – Назарій Давидовський. Збиратимуть відео до 15 лютого, а потім його відвезуть до музею Леонтовича, що в селі Марківка.

20 грудня у центрі міста світовий хіт «Щедрик» лунатиме у виконанні великого зведеного хору

Вже зараз до народної жіночої хорової капели ВГПК «Соломія», якою керує Н. Давидовський доєднались хори, капели, музичні гурти та окремі виконавці з багатьох куточків України та й з усього світу. Ініціатива #щедрик100challenge триває.

А 20 грудня у центрі міста «Щедрик» лунатиме багатоголосим хором! Організатори намагаються залучити якомога більше хорових колективів, ансамблів, солістів та окремих учасників для привернення уваги Вінничан до славетного ювілею! Головними організаторами цього заходу стали Вінницький педагогічний університет ім. М. Коцюбинського та Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж.

20 грудня у центрі міста світовий хіт «Щедрик» лунатиме у виконанні великого зведеного хору

Серед колективів, що увіллються у великий зведений хор: колективи Вінницького педагогічного університету, Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу, фольклорний гурт «Мокоша» вінницького училища культури і мистецтв, дитячі хори загальноосвітніх шкіл №3, №17 та №22, Етномайстерня «Коло», хор технічного ліцею, хор Хрестовоздвиженського храму м. Вінниці, хор храму Матері Божої Ангельської.

20 грудня у центрі міста світовий хіт «Щедрик» лунатиме у виконанні великого зведеного хору

Приєднуйтесь всі до виконання «Щедрика»! І нехай у цей день різдвяний гімн прозвучить на всю Вінницю! Збираємось 20 грудня о 19.00!



Переглядів: 3142
Поширень: 0