14 січня в селі Щітки Вінницького району відбудеться  різдвяний фестиваль  «По обидва береги Бугу». Захід присвячений святкуванню Щедрого вечора. Організатори обрали формат проведення свята у вигляді кіновечорниць. Тут звучатимуть різдвяні народні пісні, колядки, гуморески, відбуватимуться традиційні ігри, а також можна буде переглянути святкові фільми у приміщенні будинку культури. Автори проекту: Валентина Погребняк та ОКП «Вінницякіно», вінницька бібліотека №5, а також театр танцю «Айседора».

В кожному селі одну пісню можуть по-різному виконувати, тому ми зібрали колективи, які поділяться досвідом, зможуть поспілкуватись та показати себе. Кожен готує 3-4 номери : пісня, колядка чи щедрівка і гумореска, - розповіла Валентина Погребняк.

Ідея виникла задля ознайомлення учасників та глядачів із старовинними піснями зимового періоду, що побутували на теренах України. Також організатори прагнуть по-максимуму залучити молоде покоління до вивчення традиційних свят українців. Програма передбачає участь професійних творчих організацій, аматорів, родинних колективів. На фестивалі будуть звучати не тільки пісні, але й відбуватимуться різноманітні конкурси. Серед запрошених - колективи з Вінницького району та області.

Вінничан запрошують на різдвяний кінофестиваль «По обидва береги Бугу»

Все буде проходити на вулиці, але якщо хтось замерзне, то можна буде зігрітись юшкою чи чаєм або участю в іграх. Також ми плануємо проводити подібні свята впродовж року у різних селах району.

Вінничани зможуть приїхати на фестиваль організовано автобусом. Транспорт буде стояти біля готелю «Південний Буг» орієнтовно об 11 годині. Початок дійства запланований на 12:00.



Переглядів: 2711
Поширень: 0