З початку Нового року у вінницьких трамваях можна почути поезію місцевих авторів. Проект має назву «TRAmART», він покликаний посприяти розвитку творчого середовища міста. Ініціатор акції молодий автор – Юрко Юрчак, якому спільно з Вінницькою міською централізованою бібліотечною системою вдалося втілити задум річної давнини в життя.

-  Наразі записано близько 100 віршів. Загалом у проекті задіяли майже 50 трамваїв. Поезію можна почути на 1, 4, 6 маршрутах на перегоні через міст. Навесні вірші будуть оновлені, - поділився Юрко Юрчак.

Автори проекту «TRAmART» впевнені, що він буде цікавим та корисним для громади і творчої інтелігенції міста. Вінничани можуть почути вірші таких поетів, як Василенко Вадим, Вознюк Юлія, Гранецька Вікторія, Гула Сергій, Девдера Катерина, Зайцева Ольга, Каменюк Михайло, Кобець Василь, Крупка Віктор, Мельник Віктор, Мельничук Руслана, Рязанцев Максим, Сорд Влад, Стебелєв Андрій, Сторожук Валентина, Татчин Сергій, Яковенко Тетяна.

У вінницьких трамваях на перегоні через міст можна почути вірші місцевих поетів

Поезія лунає виключно українською мовою. Вірші начитували самі поети та диктори на радіо «Місто над Бугом». Вінницька транспортна компанія декілька тижнів готувала трамваї до поетичних маршрутів, адже необхідно було завантажити записи та перевірити як вони звучатимуть. Юрко Юрчак впевнений, що «TRAmART» створить умови для самовираження та самореалізації місцевої творчої молоді. Проект триватиме до того часу, поки буде цікавим для вінничан.



Переглядів: 3939
Поширень: 0