З 14 по 20 травня Вінницька філармонія запрошує на ХV Міжнародний фестиваль ім. П.І. Чайковського та Н.Ф. фон Мекк, що проходить під гаслом “Мистецтво заради миру” - частину коштів, виручених від реалізації квитків, буде перераховано у Фонд підтримки учасників АТО.

Стартуємо 14 травня, в неділю, у Музеї П.І. Чайковського в Браїлові. Кантату 'GLORIA' (“Слава в вишніх Богу”) А.Вівальді виконують академічні колективи міста -  камерний оркестр “Арката” та камерний хор “Вінниця”. Диригуватиме народний артист України, професор Віталій Газінський.

14 та 20 травня відбудуться концерти органної музики. Цьогоріч на вінницькому органі музикують випускник Литовської академії музики і театру та Паризької консерваторії Рімвідас Міткус та досвідчений голландський органіст Крістіан Фаддегон.

15 травня, понеділок. Урочисте відкриття фестивалю та водночас найважливіша подія року у мистецькому житті Вінниччини - презентація Симфонічного оркестру філармонії під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Георгія Куркова.

16 травня, вівторок. Концерт фортепіанної музики дарує один із найвідоміших молодих вітчизняних піаністів — випускник Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського та Паризької Школи Музики, лауреат більше 20-ти престижних міжнародних конкурсів, соліст Національної філармонії України Антоній Баришевський.

17 травня, середа. Ексклюзивний шоу-вечір презентує український інструментальний квартет “БРЯЦ-BAND”. Колектив пропонує власні композиції та авторські аранжування у найсучасніших жанрах (від кантрі до класичного кроссоверу). Унікальним можна назвати і склад групи: електро-рок-балалайка, кнопковий акордеон, ударні та електро-бас-балалайка.

Разом із українцями в концерті бере участь польський кларнетист-віртуоз Яцек Срібняк.

Класична музика у виконанні вінницьких та закордонних музикантів – в травні у Вінниці відбудеться ювілейний XV Міжнародний фестиваль ім. П.І. Чайковського та Н.Ф. фон Мекк

18-го травня, в четвер, на сцені філармонії Національний президентський оркестр (художній керівник та головний диригент — народний артист України, професор Анатолій Молотай). Вперше у Вінниці пролунає Симфонія для оркестру “Божественна комедія”, написана за поемою Данте одним із найпопулярніших американських композиторів сьогодення Робертом Смітом.

Того ж дня оркестр виступить перед бійцями АТО, що проходять реабілітацію у Війського-медичному клінічному центрі. 

19-го травня, у п'ятницю, в приміщенні Музично-драматичного театру імені М. Садовського відбудеться урочисте закриття фестивалю. Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва представляє балет-феєрію П.І.Чайковського “Спляча красуня”.

Квитки - у касах філармонії і театру, а також в інтернет-касі — bilet.vn.ua. Актуальною є пропозиція придбати мультиквиток на чотири фестивальні концерти за вигідною ціною.

Фестиваль проходить під патронатом голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, голови обласної Ради Анатолія Олійника, міського голови Сергія Моргунова.



Переглядів: 3104
Поширень: 0