В міському Палаці мистецтв пройшла низка заходів присвячених Міжнародному дню танців, який вже 35 років традиційно святкують 29 квітня.

27 квітня відбувся концерт «Танцювальна мозаїка».  Глядачі, а ними були школярі початкових класів вінницьких шкіл, мали змогу познайомитись з різними напрямками хореографії, які їм продемонстрували творчі колективи міського Палацу мистецтв та гості концерту.

Ведучі концерту Олексій та Микола Кирилюки знайомили глядачів з історією виникнення того чи іншого стилю хореографії, а танцювальні колективи демонстрували  свої різноманітні хореографічні стилі та техніки.

Знайомство із танцем розпочалось з вальсу, який вже понад три століття  користується великою популярністю і  не старіє!  І це довели вихованці  зразкового ансамблю бального танцю данс-клуб «Болеро»  композицією «МІСТО СПИТЬ»  (керівник Наталя Зозуля).  Бальна хореографія була представлена в танцювальних композиціях «Дивовижні візерунки», «Ритми Бразилії». Яскраві костюми та віяла, гарна сучасна музика та оригінальність постановки кожного номеру мали магічний вплив на глядача.

Під "Ритми Бразилії", з "Дивовижними візерунками" та гопаком: в "Зорі" святкували Міжнародний день танцю

Бейлі-денс, джаз-модерн, контемперері в цих стилях працює клуб сучасного танцю «Болеро» (кер. Т. Клименко, М. Ничипорук)

Гучними оплесками були сприйняті номери колективу сучасного танцю «Рапсодія», «Мерехтіння лотосу», «Запали вогонь»

Радо і жваво сприйняли школярі виступ колективу «Соул денс» (кер. Леся Українець), який працює в  сучасному молодіжному стилі хіп-хоп.

З  технікою виконання «степ-чечітка»  ірландського народного танцю, познайомив юних глядачів, зразковий хореографічний колектив «Степ-компанія» (керівники Леся та Микола Семенови).

Під "Ритми Бразилії", з "Дивовижними візерунками" та гопаком: в "Зорі" святкували Міжнародний день танцю

Ні для кого не секрет, що в Україні й за кордоном українське танцювальне мистецтво репрезентує переважно «Гопак», культ якого склався на початку XX століття. Мистецтво народного танцю  «ГОПАК»  продемонстрував всім зразковий ансамбль народного танцю «Квіти Поділля» (керівники Олена та Сергій Солодських)

Глядачі стоячи аплодували юним артистам за блискуче виконання всіма улюбленого українського танцю «Гопак».

Під "Ритми Бразилії", з "Дивовижними візерунками" та гопаком: в "Зорі" святкували Міжнародний день танцю

Організатори концерту - МПМ, ставили собі за мету показати велич, красу, різнобарв‘я та магію хореографічного мистецтва.

Сподіваємось, що фейєрія танцю захопила юних глядачів у полон і на наступний навчальний рік вони  прийдуть займатись до Міського Палацу мистецтв.  Юні таланти ми чекаємо на Вас!



Переглядів: 2951
Поширень: 0