8 червня о 14.00 у виставковій залі музею М. М. Коцюбинського відкриється виставка вінницького художника Миколи Сороки. Виставка носить назву «Трикутна річка», за назвою однієї з останніх картин художника, зображення на якій створює ілюзію руху хвиль.

Микола Сорока належить до покоління митців постмодерну, космополітів актуального мистецтва, які вільно себе почувають в середовищі всесвітньої історії мистецтв. Картини Миколи Сороки передають гармонійну ідею, пов'язану з древньою традицією метафізичних перевтіленнь знань у візуальну символічну мову. За плечима художника Дніпропетровське художнє училище і Львівська академія мистецтв. Першу ж професійну освіту він здобув у Вінницькій дитячій художній школі.

Наступного тижня  вінницький художник Микола Сорока запрошує містян на відкриття виставки

Образно-поетичне сприйняття художника в парадоксальних авторських інтерпретаціях породжує мальовничі притчі. Ця міфологія, яка нічого не пояснює, звертає увагу на самодостатність поетики міфу: глядачів його картин заворожують калейдоскопічні візерунки та дотепні герої яскравих картин художника.

Композиційна і колористична організація полотен дозволяє різноманітність смислових трактувань. Маски, кубки вина, величезні рибини, дивні люди та звірі, фрактали та молекули: розглядати його картини – задоволення, вони інтригують, змушують фантазувати. Художник легко грає кольорами, формами і фактурою: у його полотнах є особливий, майже музичний ритм.

Наступного тижня  вінницький художник Микола Сорока запрошує містян на відкриття виставки

«Я не дотримуюсь якоїсь одної хвилі. У моїх картинах є трішечки постмодернізму, трохи дадаїзму, символізм, сюрреалізм. Але в картині обов’язково мають бути емоції. Приховані або ні, але в будь-якому випадку робота має нести якийсь заряд. Вона повинна інтригувати», – розповідає художник про свою творчість. Виставка триватиме до 22 червня.



Переглядів: 4120
Поширень: 0