Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Вінниці реалізовує проект «Мотанка твориться тендітними руками». Він відбувається за підтримки Вінницької міської ради та Британської ради в рамках проекту «Пітчінг Вінниця 2017».

Мета даного проекту навчити людей з особливими потребами техніці плетіння різних видів мотанок. Проект розрахований на шість майстер класів. Майстер класи проходять на базі Державної реабілітаційної установи « Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Поділля».

Проект соціальної дії включає в себе не тільки навчання людей з особливими потребами, а й покращення емоційного стану, підтримку та розвиток культурної спадщини України через традиційну ляльку мотанку. Створюючи ляльку, учасники майстер класу вкладають в неї свою енергію, побажання та хороші наміри.

У Вінниці реалізується проект «мотанка твориться тендітними руками»

«Майстер класи об’єднали учасників з шести областей України, створюючи цим культурний місток між людьми, для яких народна творчість це частинка душі», – зазначає директор Терцентру Галина Бачинська.

У Вінниці реалізується проект «мотанка твориться тендітними руками»



Переглядів: 2145
Поширень: 0