- Почувши Тріо Володимира Тарасова, ви переконаєтеся, що у світі не існує звуків, які були б непідвладні цим музикантам! Це справжні джазові світила Європи! Немає жанрів і стилів, чиї границі вони не здатні досліджувати й долати під час ні на що не схожих спільних імпровізацій, - обіцяє продюсер вінницького джазового фестивалю, заслужена артистка України Ірина Френкель.

Саме концертом Тріо Володимира Тарасова з Литви та українського етно-джаз колективу KoloYolo вже наступної суботи, 23 вересня, о 17.30 стартує XХІ міжнародний фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST-2017! Грандіозна музична подія, яку щороку із нетерпінням чекають тисячі меломанів Вінниці та всієї України!

Легендарний барабанщик Володимир Тарасов, експресивний саксофоніст Людас Моцкунас і універсальний басист Євгеніюс Каневічюс нечасто виступають разом. Тим особливо коштовним і цінним буде їхній спільний виступ на VINNYTSIA JAZZFEST-2017!

Кожний концерт тріо – унікальний! Адже його учасники принципово НІКОЛИ! не обговорюють програму майбутнього виступу. Такий підхід став непорушним правилом ще під час запису їхнього першого альбому «Intuitus» на лейблі Nobusiness Records. 

У колективі немає лідера - у спонтанній імпровізації всі рівні!

Але є легенда. І це, без сумніву, Володимир Тарасов!

«Барабанщик, обдарований рідкісною витонченістю і таємничістю, чуттєво насолоджується кожним дотиком до кожного з величезної армії своїх інструментів, від мініатюрного дзвіночка до тарілок. Також він майстер декоративної роботи щіток», - так охарактеризував його провідний джазовий критик США НетХентофф.

Але є легенда. І це, без сумніву, Володимир Тарасов!

Разом з В'ячеславом Ганеліним і Володимиром Чекасіним на початку 1970-х Тарасов створив найяскравіший радянський джазовий колектив ГТЧ, музика якого відома в усьому світі.

Пізніше Володимир Тарасов виступав у складі десятків найрізноманітніших проектів, з якими записав більше 100 дисків! Писав музику для театру й кіно, а також займався візуальними мистецтвами, неодноразово беручи участь у міжнародних художніх виставках.

Другий герой Тріо Володимира Тарасова - мультиінструменталіст, композитор і бенд-лідер Людас Моцкунас - заслужено вважається найбільш креативним сучасним імпровізатором Литви.

Широта його музичних інтересів вражає. Моцкунас – активний учасник безлічі проектів, що виконують різнобарвну музику - від авангардного джазу до сучасного академізму. Будучи помітною фігурою європейської джазової сцени, Людас Моцкунас багато гастролює по всій планеті, часто виступає на фестивалях і в клубах США, Китаю, Японії, Ізраїлю та багатьох інших країн.

У дискографії музиканта налічується вже більше 60 альбомів. Більшість із них записані на незалежному лейблі Nobusiness Records, співзасновником якого є сам саксофоніст.

Другий герой Тріо Володимира Тарасова - мультиінструменталіст, композитор і бенд-лідер Людас Моцкунас

Басист Євгеніюс Каневічюс – досвідчений і затребуваний у Литві музикант, що дебютував на джазовій сцені ще наприкінці 1980-х років. Сценічний партнер Аркадія Готесмана, Пятраса Вішняускаса, Вітаутаса Лабутіса, він однаково вільно почуває себе, виконуючи і радикальний фрі-джаз, і мелодійний мейнстрім. Однаково проникливо звучать у його руках не тільки контрабас і бас-гітара, нерідко підсилені електронними ефектами, а також труба, гітара і навіть туба.

Басист Євгеніюс Каневічюс

Не пропустіть 23 вересня о 17.30 концерт Тріо Володимира Тарасова у рамках ХХІ міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2017!

Місце зустрічі незмінне – концертна зала «Вінтера» (вул. Театральна, 15)!

Максимальну інформацію про всі концерти фестивалю ви можете отримати за телефоном: (0432)690 – 025 та у інформаційному центрі VINNYTSIA JAZZFEST-2017, що діє у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва (вул. Соборна, 73, час роботи -  з 10.00 до 19.00, без вихідних).

До 16 вересня на квитки на всі концерти фестивалю – знижка 21 %!

Купуйте квитки у один клік на сайтах www.jazz.vn.ua, http://bilet.vn.ua і у касах міста: у ТСК «Магігранд» (10.00-21.00), ТЦ «Петроцентр» (10.00–20.00), театрі імені Садовського (13.00-19.00), Вінницькій обласній філармонії (13.00-18.30), Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А.Тімірязєва (10.00-19.00).

23 вересня Вінницю захопить ударна сила джазу!

Головний організатор ХХІ міжнародного джазового фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST-2017» - Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля.

Фестиваль проходить за підтримки Вінницької міської ради, Вінницької обласної державної адміністрації, Міністерства культури України.

Генеральний партнер телевізійної трансляції:  Мережа чудових турагентств «МЕР-КА-БА».

Генеральний телевізійний партнер - Філія НСТУ «Вінницька регіональна дирекція ВІНТЕРА».

Офіційний кавовий партнер фестивалю - кав’ярня «ЧОРНА КІШКА, БІЛИЙ КІТ».

Співорганізатори: Вінницька обласна філармонія, Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязєва, Центр концертних і фестивальних програм, «Афіша Вінниці», Вінницька компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ».

Іноземні партнери фестивалю: Посольство США в Україні, Посольство республіки Німеччина в Україні, Посольство королівства Норвегія в Україні, Посольство республіки Литва в Україні, Баварський дім в Одесі, Гете інститут в Україні,  Литовський культурний інститут в Україні, Австрійський культурний форум, агенція music:LX.

Генеральний інформаційний партнер – RIA.

Cтиль фестивалю від Авторського ательє Людмили Квєтної.

Зачіски ведучих від Студії краси «Інд б’юті»

Приймає готель «Франція».

Медіа-партнери: телеканал «ВІТА», телеканал «Вінниччина», радіо «Місто над Бугом», радіо «Ера FM», газета «Місто», «Газета по-українськи», газета «33 канал», журнал «Свадьба года», журнал «Країна», 20minut.ua, myvin.com.ua, vinnitsaok.com.ua, vindaily.info, vezha.vn.ua, vlasno.info, vinnitsa.info, i-vin.info, vinbazar.com, vip.vn.ua, likebb.com, moemisto.ua.



Переглядів: 3395
Поширень: 0