Молоді художники, котрі працюють у сфері візуального мистецтва можуть стати учасниками Всеукраїнського конкурсу імені Натана Альтмана. Головними вимогами є актуальність, інноваційність та креативність робіт, а також вік до 35 років.

Конкурс у сфері сучасного візуального мистецтва для молодих художників імені Натана Альтмана у Вінниці відбуватиметься вже вчетверте.

"Цьогоріч у нас ще одна новина: тепер конкурс відбуватиметься щорічно, бо раніше він був раз на два роки. Ми зрозуміли, що візуальне мистецтво розвивається і щороку є безліч цікавих митців та певних трендів", – розповідає один із організаторів конкурсу Олександр Никитюк.

Заявки на участь у конкурсі прийматимуться з 23 листопада по 14 грудня. Для участі у конкурсі потрібно надати фотографії, або ескізи пропонованого проекту, короткий опис (назва, концепція, матеріали виконання, та в чому полягає інноваційність проекту), а також відомості про учасника (вік, місце проживання, освіта, творчий досвід).

"Далі журі з шести регіонів обиратиме фіналістів. Все відбуватиметься онлайн у закритій групі. Експертна рада визначить 10 кращих проектів, які будуть презентовані 21 грудня у галереї «ХХІ»", – додає Олександр.

У Вінниці вчетверте відбудеться Всеукраїнський конкурс для молодих художників

Никитюк зазначає, що учасники минулорічних конкурсів також можуть подавати заявки і, як показує досвід, зазвичай близько 8 конкурсантів та конкурсанток з минулих років знову випробовують свої сили.

Щорічно виставка робіт-переможців стає знаковою подією як для самих митців, так і для вінничан, а також створює жваві обговорення в мистецьких колах. Так, за словами Олександра Никитюка, роботу минулорічного переможця Сергія Григоряна обговорюють до цього часу, а сам митець мав вже декілька виставок у різних галереях України.

Заявки приймаються до 14 грудня 2017 р. включно за адресою: [email protected]

У Вінниці вчетверте відбудеться Всеукраїнський конкурс для молодих художників

Для інформації:

Натан Альтман – талановитий живописець, графік, скульптор та сценограф, митець світового рівня, який народився у Вінниці. Дім, в якому з’явився на світ у 1889 році та провів усе своє дитинство обдарований митець, зберігся до цих пір. Альтман був новатором свого часу, його вклад у мистецтво високо цінують у всьому світі. Тож у молодих художників є шанс взяти участь у проекті, що носить ім’я художника світового рівня, продемонструвати свої уміння та вибороти почесний приз.



Переглядів: 2413
Поширень: 0