29 листопада 2017  року  о 14 годині у Книгарні «Є»  відбудеться презентація подій  XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.   Фестиваль мандрує Україною в чотирнадцятий раз, а у Вінницький області це буде десятий  сезон показів фільмів про права людини.

В період з 1 по 20 грудня 2017 року заходи Фестивалю проходитимуть у  Вінниці, Хмільнику, Жмеринці, Погребищі, Козятині, Немирові, Літині, Липовці, Ямполі  та Барі . Головна тема цьогорічного фестивалю «Чотири градуси» присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля.

Покази документальних фільмів  відбуватимуться в найрізноманітніших місцях – в книгарнях, зокрема, у Книгарні «Є» у Вінниці, в бібліотеках, кінотеатрах, будинках культури і в сільських садибах.  Графік показів можна побачити на сайті.

Громадські активісти  проводитимуть обговорення кожної стрічки, акцентуючи увагу на важливості дотримання прав людини в будь-якій частині світу. 

«Коли люди збираються разом для перегляду, вони більше спілкуються, чують одне одного, налагоджують контакти, - вважає громадська активістка Оксана Бас, яка організовує покази у Бару, -  Подивившись фільми можна порівняти життя в нашій країні з іншими країни і зрозуміти, що неважливо, яка частина світу, бо людські потреби і проблеми є однаковими».

Сьогодні у Вінниці стартує десятий сезон фестивалю Docudays  UA

«Перегляд фестивальних фільмів - досить складний механізм, бо треба змушувати себе думати, а це складно, але рік у рік,  поступово, ми  пояснюємо  людям, що у них є права і захищати ці права можна. Мене приваблюють масштаби фестивалю і його регулярність», -  розповідає  працівниця культури і громадська активістка з Немирова Ірина Кононова.

«Просвіти з прав людини не буває забагато. Покази фільмів Мандрівного фестивалю проводяться у Вінницькій області десять років, і я бачу, що людям це потрібно і людям це цікаво», - каже регіональний координатор у Вінницькій області, громадський активіст з Хмільника  Віталій Дорох.

Організатори Фестивалю в Україні:

  • Українська Гельсінська спілка з прав людини
  • ГО «Південь»
  • Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я
  • ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв»

Партнери

  • Державне агентство України з питань кіно
  • Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини
  • Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини DocudaysUA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні

Організатори у Вінницькій області:

  • Хмільницька районна громадська організація «ПРАВО» (Вінницька область)
  • Вінницька обласна громадська організація «Подільський центр соціальних технологій»

Тематична група у Фейсбуці, інформація про Фестиваль у Вінницькій області



Переглядів: 2547
Поширень: 0