29 листопада у Книгарні «Є» відбулася презентація подій XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, що проходитиме на Вінниччині в період з 1 по 20 грудня.

За словами організаторів, Фестиваль мандрує Україною в чотирнадцятий раз, а у Вінницький області це буде десятий сезон показів фільмів про права людини. Покази документальних фільмів відбуватимуться в найрізноманітніших місцях - в книгарнях, зокрема, у Книгарні «Є» у Вінниці, в бібліотеках, кінотеатрах, будинках культури і в сільських садибах. Під час заходів громадські активісти проводитимуть обговорення кожної стрічки, акцентуючи увагу на важливості дотримання прав людини в будь-якій частині світу.

«Цьогорічний фестиваль презентуватиме 22 фільми на різну тематику починаючи екологічною і закінчуючи правовою. Всі покази відбуваються не за банальним принципом перегляду, так як будуть сповнені спілкуванням, обговореннями. Плануємо провести декілька тренінгів на різні правові теми. Просвіти з прав людини не буває забагато. Покази фільмів Мандрівного фестивалю проводяться у Вінницькій області десять років, і я бачу, що людям це потрібно і цікаво», - зауважив керівник Громадської Організації «Унікальна країна» Андрій Сільченко.

У Вінниці стартував Міжнародний мандрівний фестиваль документального кіно

Про Мандрівний фестиваль та його проведення у Вінниці проінформувала представник Вінницької обласної громадської організації «Подільський центр соціальних технологій» Оксана Яцюк: «Вже десять років ми намагаємось відтворити у Вінниці незвичайні методи правової просвіти, що цікаві великому колу людей. Це не є формальна структура і у нас немає значних показників, скільки людей відвідало наші заходи. Мене приваблюють масштаби фестивалю і його регулярність. Це той варіант, коли людина поступово займається самоосвітою. Перегляд фестивальних фільмів - досить складний механізм, бо треба змушувати себе думати, а це складно, але рік у рік, поступово, ми пояснюємо людям, що у них є права і захищати ці права можна».

У Вінниці стартував Міжнародний мандрівний фестиваль документального кіно

Організаторами у Вінницькій області стали: Хмільницька районна громадська організація «ПРАВО» та Вінницька обласна громадська організація «Подільський центр соціальних технологій».

У Вінниці стартував Міжнародний мандрівний фестиваль документального кіно

Нагадаємо, що в період з 1 по 20 грудня 2017 року заходи Фестивалю проходитимуть у Вінниці, Хмільнику, Жмеринці, Погребищі, Козятині, Немирові, Літині, Липовці, Ямполі та Барі. Зокрема, у Вінниці фестиваль проводитиметься на двох локаціях: Книгарня «Є» та обласна бібліотека ім. Тімірязева. Головна тема цьогорічного фестивалю «Чотири градуси» присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля.



Переглядів: 2287
Поширень: 0