16 грудня о 18.00 у тур-клубі «Меркурій» (вул. Пушкіна, 42), під орудою Вінницької міської письменницької організації, відбудеться поетичний конкурс «Малахітовий носоріг-2017». Це щорічний всеукраїнський конкурс одного вірша, який проводиться у фестивальному форматі в грудні місяці у Вінниці у вигляді мистецької вечірки. 

Утворившись у 2001 р. як літературна розвага на передноворічних засіданнях вінницького літературного об'єднання «Сучасник», конкурс з 2002 року став щорічним і всеукраїнським. Стараннями поетів літературного угруповання «Лірики Transcendent'a» конкурс щороку збирає більше сотні номінантів з усіх регіонів України.

Вечірка мисливців на «Носорога» знову переміщується у традиційне для себе місце: у 2002–2012 рр. поетичне зібрання проходило у тур-клубі «Меркурій», а з 2013 р. — у мистецькій галереї «АртШик». За традицією вечірка супроводжується цікавою музичною програмою і перформансами – на саксофоні гратиме Олег Чернілевський (Бар), виступатимуть почесні гості конкурсу. Ще одна традиція – «Вільний мікрофон» – можливість для будь-кого з присутніх представити загалу свої творчі доробки.

У Віннииці оголошується "полювання" на "Малахітового носорога" У Віннииці оголошується "полювання" на "Малахітового носорога"

На цей раз правила такі: всі присутні читають свої поетичні твори, потім виступатимуть почесні гості, після того відбудеться сам конкурс серед кращих поетів. І, наприкінці, кращий автор отримує гран-прі конкурсу – статуетку носорога з конголезького малахіту. 

Отже, вполювати «Малахітового носорога» може кожен відчайдух, хто прийшов з купою власних віршів, у гарному настрої на перемогу, виступив на "відкритому мікрофоні", приглянувся суворому журі і потрапив у ТОП-10 учасників, що виборюватимуть головний приз у запеклому змаганні. Вартість мисливської ліцензії, що потрібна для кожного «мисливця» та простого слухача – 50 грн. Замовити квитки можна за адресою [email protected] або за телефоном 067 900 63 45.



Переглядів: 2293
Поширень: 0