Всеукраїнський фестиваль хорового мистецтва, присвячений 140-річчю від дня народження М. Д. Леонтовича розпочався сьогодні, 11 грудня, у приміщенні Вінницького училища культури і мистецтв, яке носить ім’я знаменитого композитора.

У вітальному слові заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації ігор Івасюк зазначив: «Мені надзвичайно приємно, що на Вінниччині сьогодні відбувається дійсно знакова подія, яка має загальнодержавну вагу - початок Всеукраїнського фестивалю хорового мистецтва до 140-річчя з дня народження М.Леонтовича. Ми дійсно довго йшли до відзначення цієї дати. Адже, фактично вже півтора року тривають заходи, присвячені ювілею нашого видатного земляка. Це і відкриття музею в селі Марківка, і погруддя на території училища культури, і запровадження флешмобу з виконанню пісні «Щедрик», який мав світовий масштаб і залучив до участі 10 країн світу. Сьогоднішня подія є гідним продовженням і,по суті, є рекордом України. Адже, за три дні прозвучить понад100 творів Леонтовича у виконанні різних колективів України. Я впевнений, що з часом фестиваль набуде більшої популярності та буде мати міжнародне значення»,- підкреслив Ігор Івасюк.

У Вінниці стартував Всеукраїнський фестиваль хорового мистецтва ім. М. Леонтовича

Свято хорової музики розпочалось із знаменитого «Щедрика» Миколи Леонтовича у виконанні хорового колективу Вінницького училища культури і мистецтв імені М.Д.Леонтовича.

У Вінниці стартував Всеукраїнський фестиваль хорового мистецтва ім. М. Леонтовича

Фестивальні заходи відбуватимуться 11-го, 12-го і 13-го грудня. Впродовж трьох днів вінничани, студентська молодь, шанувальники хорового мистецтва та творчості композитора-земляка матимуть змогу насолодитись хоровим співом у виконанні провідних професійних хорових колективів Вінниці та України і кращих з кращих народних аматорських хорів та дитячих хорових колективів Вінниччини.

У Вінниці стартував Всеукраїнський фестиваль хорового мистецтва ім. М. Леонтовича

На знак вшанування пам’яті про визначного композитора поважні гості та керівники хорових колективів поклали квіти до погруддя Миколи Леонтовича.



Переглядів: 2797
Поширень: 0