13 грудня у міському Палаці мистецтв пройшов фінал танцювально-розважального конкурсу «Стартінейджер». Його організаторами стали згаданий вище Палац, а також департамент освіти Вінницької міської ради та департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації. Захід проводився на призи міського голови.

Традиція проведення цього змагання у нашому місті відзначатиме у наступному році своє 25-тиріччя. Змінюються стилі хореографії, характер постановок, сценічний вигляд учасників. Та незмінним залишається одне – вибороти танцями перемогу для своєї школи.

Цьогоріч у фіналі взяло участь одразу 6 шкіл: № 10, 12, 16, 18, 26 та 35. Більшість з них мають довгу історію у цих змаганнях. Діти підростають, випускаються і йдуть вже або тренувати свою команду, або нестримно вболівати за неї. Є і керівники та педагоги, які у цій історії від початку і до сьогодні, що помітно по рівню підготовки номерів.

Вінницькі підлітки запалили свої зірки!

Оцінювали колективи відомі вінницькі хореографи та керівники танцювальних колективів:

  • Іван Козак (студія «3-Z», суддя міжнародних змагань),
  • Олеся Українець («Soul Dance Studio»),
  • Вікторія Чешківська-Бровчак (колективи «Молодість» та «Весняка»),
  • Катерина Сидоренко (керівник клубу ВНТУ);
  • а також  чемпіон міста з КВНу сезону-2017, учасник «Розсміши коміка», та туз у рукаві переможців 3-го сезону «Ліги Сміху» команди «Загорецька Людмила Степанівна» – Віктор Вемуна;
  • та представниці Вінницької міської ради й облдержадміністрації – Марина Грішина та Наталія Квят.

Вінницькі підлітки запалили свої зірки!

Шкільні танцювальні команди боролися за перемогу у таких конкурсах:

1. Візитка – номер-презентація навчального закладу у будь-якому зручному для них стилі танцю.

2. Імпровіз – завдання, тему якого учасники дізнаються буквально перед фіналом. Цього року фіналісти мовою танцю показували фантастичні світи: «Гаррі Поттер», супергеройські комікси, «Зоряні війни» та інші історії. Не дивлячись на складність завдання, номери вийшли чудовими і були сприйняті залом на ура!

3. Домашнє завдання – танцювальний номер-історія на задану тему. Цього разу нею обрали «Танці з зірками». Командам дозволялось не просто показувати свою версію всесвітньовідомого шоу, а зобразити своє розуміння зіркового танцювання. Завдяки цьому кожен номер став унікальним і неповторним баченням. Хтось вивів на сцену всесвітньовідомих зірок (Бейонсе, Мерліна Менсона, Майкла Джексона та інших), хтось показав, що кожен з нас може стати зіркою, хтось зізнався у тому, що для них справжні зірки – їхні мами, а хтось зобразив зіркове небо.

Вінницькі підлітки запалили свої зірки!

Також учасники мали бонуси за свої результати у півфіналі та козир у рукаві – власні плакати. Вони не тільки прикрашали хол та сцену, а й могли стати вирішальним аргументом у випадку рівності балів за 3 конкурси.

Було ще одне змагання, яке не входило у загальне оцінювання. Це конкурс лідерів, де 3-4 найкращих танцівника від кожної школи змагалися одне між одним у танцювальній імпровізації. Перемогу у цьому конкурсі та приз отримала учениця 18-ої школи – Олександра.

Вінницькі підлітки запалили свої зірки!

У загальному підсумку за результатом суддівських оцінок третє місце посіли команди «Strong», «Шанс» та «Hollywood» (10-а, 16-а та 35-а школи відповідно), друге – «Фантазія» та «Art Dance» (12-а та 18-а школи). Перемогу здобула команда 26-ої школи «Non Stop: перезавантаження». Кожен навчальний заклад отримав подарунок від міського голови.

Організатори дякують усім школярам-танцівникам, керівникам команд та батькам, які так сильно підтримували своїх маленьких зірочок цього разу не тільки в залі, а і на сцені. Зичимо усім учасникам натхнення на наступні змагання та підкорення нових танцювальних вершин. До зустрічі у новому році, на 25-му танцювально-розважальному конкурсі «Стартінейджер»!



Переглядів: 2453
Поширень: 0