Нещодавно у Вінниці пройшов фестиваль Contemporary Music Days In Vinnytsia-2018. Протягом двох днів у концертній залі Вінницької обласної філармонії вінничани та гості міста знайомились з сучасною новаторською музикою провідних українських композиторів та виконавців, що здобули славу та визнання у Європі.

Фестиваль пройшов за підтримки Вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія. Головний організатор фестивалю – Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля.

Відкрив фестиваль концерт «Mariologia», під час якого глядачі насолоджувалися сучасними досягненнями духовної музики України. Знаменитий київський ансамбль сучасної музики Alter Ratio («Інше мислення») презентував сучасні інтерпретації давніх літургічних григоріанських піснеспівів, над якими протягом року працювали чотири відомі українські композитори: Максим Шалигін (Україна/Нідерланди), Святослав Луньов (Україна), Олексій Ретинський (Україна/Австрія) та Максим Коломієць (Україна/Німеччина).

На фестивалі Contemporary Music Days In Vinnytsia-2018 учні дитячої школи мистецтв «Вишенька» зіграли на одній сцені з зірками авангарду

У другому концерті фестивалю «Нитки Шоренкова» виступили знаменитий композитор, піаніст-віртуоз Максим Шоренков та духовик-народник Максим Бережнюк. «Отримавши запрошення на фестиваль, ми з літа готували прем’єри спеціально для вас. Кожну композицію створювали з нуля, привезли найцікавіші інструменти, щоб показати вам мікс джазової, електронної, фольклорної музики і останні розробки, які є у світі, - відзначив Максим Шоренков. – Вінниця нас настільки тепло приймала, що я закохався у ваше місто. Тут прекрасні, надзвичайно талановиті люди, які люблять свою справу, дбають про розвиток культури і власного міста».

Другий день Contemporary Music Days In Vinnytsia-2018 відкрив найбільш неординарний проект фестивалю - «Хвилина реклами», у якому глядачів чекала концептуальна музика. Особливістю проекту стало те, що на сцені разом з зірками авангарду грали учні відділу театрального мистецтва Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька». Підтримати юних вінничан на концерт прийшли заступник міського голови Галина Якубович та директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

На фестивалі Contemporary Music Days In Vinnytsia-2018 учні дитячої школи мистецтв «Вишенька» зіграли на одній сцені з зірками авангарду

Грандіозним завершенням фестивалю став ексклюзивний показ україномовної сценічної постановки всесвітньовідомої мімодрами «Історія солдата» одного з найвидатніших представників світової музичної культури ХХ століття Ігоря Стравінського.

«Ми щиро вдячні всім глядачам, які відвідали наш фестиваль, а також партнерам, які допомогли його організувати. Особлива подяка Сергію Моргунову та Валерію Коровію за постійну підтримку таких важливих мистецьких подій, які демонструють все найкраще, що є в Україні, – каже директор Contemporary Music Days In Vinnytsia-2018 Ірина Френкель. - Саме такі фестивалі, які презентують якісний український музичний контент, виховують смак глядачів і спонукають до самоідентифікації нас, українців, як висококультурної нації зі своїм неповторним мистецтвом та історією».



Переглядів: 1892
Поширень: 0