Для участі у мистецькому пленері «Кращий художник» професійним художникам (від 16 років) з 1 квітня по 20 травня потрібно заповнити заявку  (у прикріпленому файлі НИЖЧЕ) та надіслати їх на електронну адресу: [email protected]. Види та техніка робіт: живопис, масло. До заявки потрібно додати 10 фотографій робіт художника, резюме.

На основі надісланих заявок журі відбере 10 художників, які братимуть участь у пленері. Журі залишає за собою право збільшити кількість учасників пленеру, враховуючи фактичну кількість заявок та рівень учасників. Відбір учасників здійснюється з 21 травня по 1 червня 2018 року.

Участь у пленері є безкоштовною. Запрошені художники – учасники відкритого пленеру, писатимуть міські пейзажі, визначні історичні місця та об’єкти культурної спадщини м.Вінниці. Тривалість етапу пленеру - з 5 по 14 червня.

Під час проведення пленеру будуть організовані творчі майстерні, майстер-класи, обмін досвідом роботи. За результатами пленеру видається каталог. Організатори пленеру забезпечують проживання, харчування учасників та художні матеріали для проведення пленеру.

За підсумками пленеру буде організована підсумкова художня виставка та виставка на Майдані Незалежності у м.Вінниці. Усі твори оцінює журі пленеру, до складу якого входять провідні українські та світові художники, мистецтвознавці, представники організаторів та партнерів пленеру. Підсумки пленеру оголошуються на церемонії нагородження учасників під час фінальної виставки.

Метою пленеру є формування іміджу Вінниці як європейського міста, розвиток культурного потенціалу, презентація кращих зразків художнього мистецтва, підтримка та cтимулювання до творчості художників України.

Довідка

Завдання пленеру: збереження та популяризація кращих зразків образотворчого мистецтва; обмін досвідом між художниками різних міст; організація вернісажу творчих робіт; формування колекції мистецьких творів з тематикою про м.Вінницю та околиці; формування естетичних смаків мешканців міста на прикладі кращих творів образотворчого мистецтва.

Засновником мистецького пленеру «Кращий художник» у м.Вінниці є виконавчий комітет Вінницької міської ради. Організатори пленеру: департамент культури Вінницької міської ради; КЗ «Центр концертних та фестивальних програм»; ВОГО «Лабораторія актуальної творчості»; народний художник України Володимир Козюк.

Пленер відбувається за підтримки Міністерства культури України.



Переглядів: 2328
Поширень: 0