З 3 по 9 травня у кінотеатрі "Родина" вінничани мають пожливість переглянути актуальне українське кіно: національний центр Олександра Довженка 12 квітня випустив в національний кінопрокат шосту збірку українських короткометражних фільмів «Українська Нова Хвиля: Runaway».  Квитки у касах кінотеатру.

Українська Нова Хвиля / Ukrainian New Wave – проект презентації найкращих короткометражних фільмів українських режисерів-дебютантів поточного року. Започаткований Національним центром Олександра Довженка 2012 року, він щороку, представляє у всеукраїнському прокаті найкращі короткометражні дебютні роботи молодих українських режисерів, що пройшли селекцію та були відзначені на національних та міжнародних кінофестивалях.

Кіно з моменту його виникнення – це втеча від реальності в затишну та безпечну темряву кінозали, в сновидіння та марення, в світ чужих та своїх фантазій. Нова збірка від молодих і сміливих українських режисерів говорить про ситуацію, коли реальність опиняється надто близько, коли її можна роздивитися до найменших зморшок і порухів, але можна розвернутися й тікати в уявні світи, внутрішню або часто і зовнішню еміграцію, в божевілля або свавілля, тишу мовчання або невидимість. Тікати від інших людей, від війни, від усталеної мови кіно до пошуків власного тембру і голосу.

Тікати! Збірку українських короткометражок «Українська Нова Хвиля: Runaway» покажуть у Вінниці

«Українська Нова Хвиля» шостий рік поспіль презентує короткометражні стрічки українських режисерів-дебютантів, що були відзначені на національних та міжнародних кінофестивалях. Фільми-учасники цьогорічної «Хвилі»:

  • ЧАПЛЯ (реж. Марія Пономарьова), Найкращий ігровий фільм фестивалю «Відкрита ніч. Дубль 20», Диплом фестивалю «Відкрита ніч. Дубль 20» за операторську роботу, Відзнака Національної Спілки Кінематографістів України, Гогольфест/Золотий СУК
  • МА (реж. Марія Стоянова, Номінант програми «Short Joy» Міжнародного фестивалю документального кіно в Їглаві (Чехія), Гран-прі та Приз глядацьких симпатій MyStreetFilms-Рубіж IV фестивалю «86», Найкращий неігровий фільм «Золотий СУК 2017», Спеціальна відзнака журі Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість»)
  • ЕЛЮВІУМ - Регенеративна істота (реж. Стас Сантімов, Гран-прі Національної програми Міжнародного фестивалю анімаційного фільму «КРОК-2017: у рідній гавані», II місце в категорії «Професійна анімація», Фестиваль Анімації Задзеркалля, Best Film in National Competition, Linoleum International Contemporary Animation and Media Art Festival 2017, Номінант Національної кінопремії «Золота Дзига» 2018)
  • ДІНА (реж. Мирослава Клочко, Диплом за Найкращий фільм національного конкурсу «Золотий СУК 2017» за версією Національного центру Олександра Довженка)
  • ФІНГЕРМЕН (реж. Іван Шоха, Спеціальна відзнака Kisakes Film Festival у Стамбулі, Найкращий анімаційний фільм фестивалю «Відкрита ніч. Дубль 20», Спеціальна відзнака оргкомітету фестивалю «Відкрита ніч. Дубль 20»)
  • ВИПУСК 97 (реж. Павло Остріков, Junior Jury Awards, Міжнародний кінофестиваль в Локарно, Номінація European Film Academy, Фестиваль короткометражних фільмів у Левені, Бельгія, Найкращий короткометражний фільм Одеського міжнародного кінофестивалю, Гран-прі «Золотий Скіфський олень» Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість: Пролог»)
  • ELEKTROMAN (реж. Микита Скоморохов, Переможець Національного конкурсу uFilmFest, 2016, Україна, Диплом фестивалю «Відкрита ніч. Дубль 20» за художню і операторську роботу)
  • НЕВИДИМА (реж. Максим Наконечний, Номінант Національної кінопремії «Золота Дзига» 2018)



Переглядів: 1997
Поширень: 0