Вже за місяць, 8-10 червня, Вінниччина, Тульчин і легендарний Палац Потоцьких прийматимуть ІІ Міжнародний оперний openair фестиваль OPERAFESTTULCHYN-2018!

Під відкритим небом будуть представлені ексклюзивні постановки найкращих опер світу українською, італійською, німецькою та англійською мовами.

Протягом трьох днів на фестивалі, вхід, на який, як і минулого року, залишився безкоштовним, глядачі почують найкращі твори 17 геніальних композиторів усіх часів: Моцарта, Чайковського, Лисенка,Леонкавалло, Вагнера, Веббера, Россіні, Доніцетті, Верді, Генделя, Деліба, Римського-Корсакова, Гулака-Артемовського, Пуччіні, Оффенбаха, Бізе і Кандера.

Та крім вражаючих шоу та світових шедеврів гостей фестивалю чекає зустріч із всесвітньовідомими музикантами, чий талант бачили найпрестижніші концертні зали світу!

Його концерти - невід’ємна частина культурного життя Лас-Вегаса! 10 червня Тарас Криса виступить на OPERAFEST!

10 червня під час концерту «Гала-Вагнер» та концертної версії мюзиклу «Чикаго» американським професіоналізмом і своєю неймовірною харизмою глядачів вразить Маестро Тарас Криса (США).

Знаменитого диригента знають у США та Європі як чудового музичного керівника з новаторським та надихаючим підходом до музики.

Уже дев’ять сезонів Тарас Криса є художнім і музичним керівником симфонічного оркестру «Хендерсон»у штаті Невада. Під його керівництвом ансамбль розширив свою аудиторію в десять разів, а його концерти вважають невід’ємною частиною культурного життя Лас-Вегаса.

І хоч у 2016 роціТарас Криса, вигравши конкурс, став музичним директором і диригентом Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії, він продовжує працювати у Штатах - є керівником оркестрів в Університеті штату Невада, Лас-Вегас.

Маестро живе на дві країни – США та Україну, на два міста – Лас-Вегас та Львів.

- Я не відмовився від посади в Америці, літаю туди-сюди, хоч це і нелегко. Інколи я збиваюся з часу, коли перельоти займають по 18 годин, то я не розумію, яка зараз година, - зізнається у своїх інтерв’ю Тарас Криса. - Але я отримую сатисфакцію від роботи. Мені цікаво бачити, як працюють два різні світи!

Його концерти - невід’ємна частина культурного життя Лас-Вегаса! 10 червня Тарас Криса виступить на OPERAFEST!

Тарас Криса народився у Києві у сім’ї професійних музикантів. Його батько, Олег Криса, є відомим скрипалем, учнем Давида Ойстраха. Його мати, Тетяна Чекіна, піаністка, а його дід, Павло Чекін, був тенором у Большому театрі в Москві.

Тарас Криса навчався у музичній школі ім. Гнєсіниху Москві, а в 1989 році емігрував з родиною до США, де продовжив вивчати гру на скрипці і диригувати в Університеті штату Індіана і Північно-Західному університеті. Його вчителями були скрипалі Неллі Школьникова і Наталя Гвоздецька, а диригувати навчали Віктор Ямпольський, ЙормаПанула та Девід Зінман.

Тарас Криса був удостоєний нагороди Фулбрайта, а також стипендії Американської Академії Диригування на музичному фестивалі в Аспені.

- Я виріс в родині музикантів. Тато, мама, дідусі, бабусі, брати, вуйки, двоюрідні брати – всі на чомусь грали. Мені здавалося, що всі у світі так живуть, що всі грають на якомусь інструменті. Для мене стало шоком, коли дізнався, що є люди, які не мають поняття, що таке музика, - розповідає диригент.

Його концерти - невід’ємна частина культурного життя Лас-Вегаса! 10 червня Тарас Криса виступить на OPERAFEST!

Сьогодні Маестро Криса активно просуває нову музику і зробив три, високо оцінені критиками, записи для лейблуBrilliantClassics, два з яких містять твори Моцарта, а третій – це живий запис рок-опериФреддіМеркьюрі «Барселона».

Тараса Крису запрошують виступати по всьому світу з різними оркестрами, включаючи НьюУорлдСимфоні, Нідерландський симфонічний оркестр, Словацьку Симфоньєтту, камерний оркестр Сполето в США, Київський камерний оркестр, філармонічний оркестр Любліну та Лас-Вегаса.

Крім того, Тарас Криса диригував Національним симфонічним оркестром України, Львівським філармонічним оркестром і Словацьким камерним оркестром Симфоньєтта у декількох європейських турне, включаючи виступи на знаменитому амстердамському Концертгебау.

870

Тарас Криса виступав із такими солістами як Дмитро Берлінський, Сара Чанг, Микола Сук, ІнгрідФлітер, Гіларі Ган, Дерек Ган, Наташа Паремські, Олег Криса, Стівен Вангауверт та інші.

Будучи майстерним скрипалем, Тарас Криса був членом симфонічного оркестру Сент-Луїса і НьюУорлдСимфоні, а також веде активну концертну діяльність, виконуючи камерну музику.

З 2006 року Тарас Криса працює директором оркестрової діяльності в Університеті штату Невада, Лас-Вегас, відновлюючи та поліпшуючи оркестрову програму університету. Під його керівництвом кількість студентів та їхнє відвідування подвоїлося.

Педагогічна філософія Тараса Криси – це не тільки підготувати студентів до професійної кар’єри виконавців та викладачів, а й заохочувати їх бути наріжними каменями культурного життя свого суспільства.

- У мене є три важливі пункти: оркестр, композитори і слухачі. А я — їхній слуга. Стара модель трансформується, - відзначає Тарас Криса. — У мене дещо інший підхід до роботи, аніж в інших диригентів. Скажімо, приїжджає соліст з якоїсь країни, і все крутиться навколо нього. Для мене оркестр — як музей у музиці. Так само, як «Метрополітен-музей» чи Версаль. Ви приходите у музей, і можете побачити абсолютно все — у тому залі виставка Пікассо, в іншому — Рубенса, далі — Тиціана... Те саме має бути і у музиці!

Не пропустіть унікальну нагоду зустрітися з геніальним Тарасом Крисою 10 червня на фестивалі OPERAFESTTULCHYN-2018!

Більше цікавої інформації про концерти, учасників та «родзинки» фестивалю дізнавайтесь на офіційному сайті http://operafest-tulchyn.blogspot.com.

Фото 5 - афішаЙого концерти - невід’ємна частина культурного життя Лас-Вегаса! 10 червня Тарас Криса виступить на OPERAFEST!

Як скористатися «чартерною програмою» і у дні фестивалю, 8-10 червня, найзручніше дістатися Палацу Потоцьких у Тульчині, дізнавайтесь за телефонами: (0432)690-025, (068)49-74-644, на сайті http://bilet.vn.ua, а також у інформаційних центрах фестивалю, що працюють у Вінниці в обласній бібліотеці імені Тімірязєва (вул. Соборна, 73), у Вінницькій Вежі (вул. М. Оводова, 20), у тур-клубі «Бідняжка» (моб.:  (096)882-50-33 – Андрій).

Міжнародний оперний фестиваль OPERAFEST TULCHYN відбувається за сприяння голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія та Міністерства культури України.

За підтримки: народного депутата України Миколи Кучера, голови ГО «Життя та розвиток громад» Лариси Білозір. 

Генеральний спонсор – Агроіндустріальний холдинг МХП.

Генеральний перевізник – Міжнародні авіалінії України.

Меценат фестивалю - Agrana Frut Ukraine.

Партнери фестивалю: Посольство США в Україні, Тульчинська міська рада, Тульчинська районна рада, Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязєва, Подільський туристичний центр, «Афіша Вінниці».

Співорганізатори – Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля, компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ».

Генеральний інформаційний партнер – RIA.

Кавові партнери – кав’ярня «Чорна кішка, білий кіт», coffeehouse «Turman»

Гостинно вітає готель «Франція».

Медіа-партнери: телеканал «ВІТА», телеканал «Вінниччина», радіо «Такт», радіо «Місто над Бугом», радіо «Ера FM», газета «Місто», «Вінницька газета», газета «33 канал», журнал «Свадьба года», «Афіша Вінниці - moemisto.ua», 20minut.ua, myvin.com.ua, vezha.vn.ua, Depo.Вінниця, vinnitsaok.com.ua, vindaily.info, vinnitsa.info, vinbazar.com, i-vin.info, vlasno.info, vip.vn.ua, likebb.com, VinnytsiaPressPoint.



Переглядів: 2673
Поширень: 0