Коли славетний тенор Енріко Карузо співав знамениту арію «Смійся, Паяц», зізнавався, що у нього з очей завжди течуть справжні сльози…

«Паяци» - найпопулярніша опера італійського генія Руджеро Леонкавалло, визнаний шедевр веризму, твір, який вже більше 125 років захоплює красою музики і викликає найсильніші почуття у глядачів найкращих оперних театрів світу!

Відкрити красу «Паяци», насолоджуючись мовою оригіналу – прекрасною італійською! – вже скоро всі глядачі зможуть на найбільш очікуваній події літа – ІІ Міжнародному оперному open air фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018, який з 8 по 10 червня пройде під відкритим небом у парку легендарного Палацу Потоцьких у Тульчині.

9 червня о 18.00 «Паяци» презентують кращі артисти славетного Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка.

Вистава досягає великої сили в зображенні людських пристрастей. Вона про те, як життя бродячих артистів перегукується з комедією, яку вони грають на сцені. І тоді комедія перетворюється в трагедію… Багатогранна палітра почуттів, як плата в житті за щирість і фальш...

З Італії - з любов’ю! Шалені пристрасті і опера-легенда «Паяци» - цього літа на OPERAFEST TULCHYN-2018!

У своїй постановці режисер та диригент – чарівна Вікторія Рацюк переосмислила хрестоматійне трактування опери, вигадала нове місце дії, нові образні характеристики та біографії героїв.

Відтак – готуйтесь побачити нестандартне драматургічне і художнє рішення, що дає можливість по-новому поглянути на вічну історію кохання, ревнощів та помсти.

З Італії - з любов’ю! Шалені пристрасті і опера-легенда «Паяци» - цього літа на OPERAFEST TULCHYN-2018!

Режисер змінила кут зору і у головній темі авторського тексту, крізь музичну драматургію побачила тонку нитку, яка об’єднує всіх головних героїв опери - три моделі чоловічої любові до однієї жінки…

- Сподіваюся, при перегляді нашої версії «Паяци» з талановитими, щирими виконавцями, хором і оркестром, а також з тими, хто працював над постановкою вистави (а це — костюмери, гримери, бутафори, працівники сцени), глядач по достоїнству оцінить масштабну працю єдиної команди і буде разом з нами проживати цю хвилюючу історію, - відзначає Вікторія Рацюк. - Драма в житті, комедія в театрі — комедія в житті, драма в театрі... Опера «Паяци» цікава саме тим, що персонажі її не одномірні. У кожного з них своя правда. Приміром, Недда не така вже невинна: у шлюбі із владним Каніо зраджує йому із Сильвіо, зі зневагою поводиться з нещасним у коханні до неї Тоніо. Украй суперечливий персонаж — Тоніо. Я категорично не згодна з його трактуванням як «оперного лиходія» — а таким він з'являється абсолютно у всіх класичних постановках. До позитивних персонажів, на перший погляд, можна віднести героя-коханця Сильвіо, тому що почуття його чисті, однак він також переступає межу, зав'язавши романтичні стосунки із заміжньою жінкою.

З Італії - з любов’ю! Шалені пристрасті і опера-легенда «Паяци» - цього літа на OPERAFEST TULCHYN-2018!

Над виставою працювала відомий художник-постановник Наталя Кирилова-Ареф'єва, учениця одного з найбільших театральних художників ХХ століття Валерія Левенталя.

- Подача оперного матеріалу потребує більшої умовності, візуальної метафоричності, продиктованої музичним текстом і поетичним складом самого лібрето, - відзначає художниця у своїх інтерв’ю. - Для мене взагалі саме опера є лейтмотивом усіх щоденних емоційних переживань: залежно від того, як складається день, що я відчуваю, звучить характерна тема, яка «відбиває» мене сьогодні.

З Італії - з любов’ю! Шалені пристрасті і опера-легенда «Паяци» - цього літа на OPERAFEST TULCHYN-2018!

Не пропустіть світовий шедевр «Паяци» 9 червня на фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018!

Більше цікавої інформації про концерти, учасників та «родзинки» фестивалю дізнавайтесь на офіційному сайті http://operafest-tulchyn.blogspot.com.

З Італії - з любов’ю! Шалені пристрасті і опера-легенда «Паяци» - цього літа на OPERAFEST TULCHYN-2018!

Як скористатися «чартерною програмою» і у дні фестивалю, 8-10 червня, найзручніше дістатися Палацу Потоцьких у Тульчині, дізнавайтесь за телефонами: (0432)690-025, (068)49-74-644, на сайті http://bilet.vn.ua, а також у інформаційних центрах фестивалю, що працюють у Вінниці в обласній бібліотеці імені Тімірязєва (вул. Соборна, 73), у Вінницькій Вежі (вул. М. Оводова, 20), у тур-клубі «Бідняжка» (моб.:  (096)882-50-33 – Андрій).

З Італії - з любов’ю! Шалені пристрасті і опера-легенда «Паяци» - цього літа на OPERAFEST TULCHYN-2018!

Міжнародний оперний фестиваль OPERAFEST TULCHYN відбувається за сприяння голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія та Міністерства культури України.

За підтримки: народного депутата України Миколи Кучера, голови ГО «Життя та розвиток громад» Лариси Білозір.

 Генеральний спонсор – Агроіндустріальний холдинг МХП.

Генеральний перевізник – Міжнародні авіалінії України.

 Меценат фестивалю - Agrana Frut Ukraine. 

Партнери фестивалю: Посольство США в Україні, Тульчинська міська рада, Тульчинська районна рада, Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязєва, Подільський туристичний центр, «Афіша Вінниці». 

Співорганізатори – Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля, компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ».

Генеральний інформаційний партнер – RIA.

Кавові партнери – кав’ярня «Чорна кішка, білий кіт», coffee house «Turman»

Гостинно вітає готель «Франція».

Стиль ведучого -  inDreser.

Медіа-партнери: телеканал «ВІТА», телеканал «Вінниччина», радіо «Такт», радіо «Місто над Бугом», радіо «Ера FM», газета «Місто», «Вінницька газета», газета «33 канал», журнал «Свадьба года», «Афіша Вінниці - moemisto.ua», 20minut.ua, myvin.com.ua, vezha.vn.ua, Depo.Вінниця, vinnitsaok.com.ua, vindaily.info, vinnitsa.info, vinbazar.com, i-vin.info, vlasno.info, vip.vn.ua, likebb.com, Vinnytsia PressPoint.



Переглядів: 2577
Поширень: 0