24 травня у Вінниці стартує міжнародне Шевченківське літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій». Розпочнуться заходи о 14:00 на площі Тараса Шевченка біля пам’ятника Великому Кобзарю. Серед гостей свята очікуються поети, літератори та художники з Польщі, Болгарії, Латвії, митці різних країн Європи та Азії.

Протягом трьох днів, з 24 по 26 травня, на Вінниччині проходитиме міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій». Такий фестиваль проводиться щороку в одній з областей України з метою популяризації творчої спадщини Великого Кобзаря.

Головна мета свята – вшанування пам’яті поета та художника Тараса Шевченка на місцевому рівні, а також знайомство жителів регіонів з творчим доробком літераторів та художників з України і з-за кордону.

У рамках свята відбудеться чимало заходів. Серед них – на площі Тараса Шевченка. Тут захід стартує о 14:00. На площі діятимуть локації, на яких представники різних районів представлятимуть твори народного мистецтва. Також тут буде локація від міста Вінниці.

Також у Вінниці гості свята планують провести творчі зустрічі із студентами вищих навчальних закладів, зустрітися з читачами обласної універсальної наукової бібліотеки ім.К.А.Тімірязєва, бібліотеки для дітей ім.І.Я.Франка, обласної бібліотеки для юнацтва та учнями загальноосвітніх шкіл міста.

Довідка

Нагадаємо, що міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій» проводиться в Україні з 1981 року. Спершу заходи в рамках Шевченківського свята відбувалися в Києві та на Черкащині, а з 1988 року – з метою популяризації творчої спадщини Великого Кобзаря, урочистості стали проводити щороку в одній із областей.



Переглядів: 2673
Поширень: 0