У світі шириться благодійний флешмоб Ice Bucket Challenge. Не дивно, що ідея отримала таку популярність: адже її підтримав засновник Facebook Марк Цукерберг, виливши на себе відро крижаної води ще минулого тижня. При цьому засновник соцмережі закликав Білла Гейтса перехопити естафету, запросивши взяти участь Елона Маска, засновника Tesla Motors (повний список учасників ініціативи можна подивитися, наприклад, тут). Незважаючи на те, що проекту - кілька тижнів, з його допомогою вже вдалося зібрати понад $ 7 млн​​.

Суть благодійної ініціативи в США: зібрати кошти на боротьбу з бічним аміотрофічним склерозом (саме від цієї хвороби страждає відомий фізик Стівен Хокінг). Отримавши виклик, потрібно протягом доби облити себе холодною водою, записати ролик процесу і викласти в інтернет. При цьому, кинути виклик трьом людям, які повинні або облитися, або пожертвувати кошти в один з благодійних фондів. Звичайно, ті, хто вибрав крижане купання, також можуть зробити пожертву.

Українські IT-шники і просто селебріті ініціативу підхопили з ентузіазмом. Першими були КПІшники Андрій Бродецький і Гена Новиков, редактори і ведучі проектів КПІ live, КПІшників, «Овочі режиму». Відео з обливанням викладають в YouTube і Facebook з тегом #IceBucketChallenge.

Фонд, який був обраний для допомоги в Україні - «Таблеточки». Виклик отримали популярний блогер Крус Крус, фотомодель і королева краси КПІ Аня Гресь і хімік Микола Стасюк. Аня вже виклала відео. В Україні умови такі: або обливаєшся, або висилаєш «Таблеточкам» 100 грн. «В ідеалі - і те, і те», - пише Крус, який також вже встиг облитися:

Флешмоб також підтримала команда проекту platfor.ma, кинувши виклик агентству «Банда», радіо «Аристократи» та Лесі Оробець (політик не змусила себе чекати).

Сподіваємося, ініціативу підтримають і інші публічні особи нашої країни. А як на таку ідею відреагують відомі вінничани?



Переглядів: 7504
Поширень: 0