В цілому до бюджету за 2007 рік мобілізовано 584,5 млн. грн. Порівняно з попереднім роком надходження по власних і закріплених доходах зросли на 43,0 відсотки і склали 283,0 млн. грн. Цьому сприяло нарощування обсягів виробництва (6,7%) та зростання середньої заробітної плати по місту на 29,3 відсотка до минулого періоду.

З 1 липня 2007 року запроваджено нову нормативно-грошову оцінку землі, згідно з якою вартість земельних ділянок зросла втричі. Це дало можливість збільшити надходження до бюджету 24,0 млн. грн. плати за землю, що майже вдвічі більше проти минулого року.

З метою ефективного використання коштів спеціального фонду прийнято рішення ради, щодо розміщення тимчасово вільних коштів бюджету на депозитних рахунках в установах банку під 16,2 відсотка річних. Це дало можливість додатково залучити до бюджету 2,9 млн. грн.

Змінено підходи в оцінці вартості комунального майна та земельних ділянок та запроваджено продаж земельних ділянок з аукціону. В результаті надходженні від відчуження майна, що знаходиться у комунальній власності, зросли порівняно з минулим роком втричі і склали 14,6 млн. грн. Від продажу земельних ділянок надходження склали 31,1 млн. грн., що вдвічі більше проти минулого року.

Бюджет міста залишається соціально спрямованим, на фінансування соціально-культурної сфери та соціальний захист населення використано 81 відсоток всіх видатків загального фонду. Структура видатків бюджету залишається стабільною.

У 2007 році установи освіти отримали з бюджету 125,0 млн. грн. або четверту частину всіх видатків і це на 32,0 відсотки більше ніж у попередньому році. На охорону здоров\'я направлено 93,6 млн. грн. або 19 відсотків всіх видатків. По галузях культури і фізичної культури і спорту фінансування зросло порівняно з минулим роком відповідно на 48 та 42 відсотки і склало відповідно 15,2 млн. грн. та 6,5 млн. грн. На соціальний захист і соціальне забезпечення використано 117,4 млн. грн., що на 58,3 млн. грн. або майже вдвічі більше, ніж у минулому році.

За рахунок коштів, передбачених на благоустрій міста (12,3 млн. грн.) та утримання і ремонт доріг (11,7 млн. грн.), здійснювалось прибирання вулиць і доріг (7,6 млн. грн.), ремонт доріг міста (5,2 млн. грн.), ремонт площ, тротуарів, підземних переходів та прибудинкової території (1,9 млн. грн.), озеленення міста (1,7 млн. грн.), зовнішнє освітлення міста (3,4 млн. грн.), капремонт та утримання світлофорних об\'єктів (0,5 млн. грн.) та інші.


Переглядів: 3317
Поширень: 0