У межах загальної теми – «Від фіскального органу до сервісної служби» керівник обласного відомства також обговорила питання поліпшення інвестиційного клімату у області, головні напрями діяльності податкової служби та функціонування нових сервісів

Ірина Зленко, зокрема, розповіла про роботу антикорупційного проекту податкової служби – «Пульс податкової». Без уваги не залишилися і зміни податкового законодавства, які істотно спростять роботу суб\'єктів господарської діяльності і сприятимуть розвитку бізнесу.

„Наповнення бюджету - це наша головна мета, а якість обслуговування платників податків - це метод її досягнення. Той, хто сьогодні повною мірою своєчасно сплачує податки, заслуговує на отримання зручного та оперативного сервісу. Тому ми націлені на виконання завдання Президента країни – стати партнером платника в справі наповнення бюджету країни. Роз\'яснення, консультації та допомога повинні стати, за європейськими принципами, основною формою роботи податкової служби. І ми на цьому шляху зробили вже чимало кроків.”

Зі слів Ірини Зленко, про те, що спрощена система стала зручнішою та простішою, красномовно свідчать цифри: протягом січня-серпня п.р. в області зареєстровано 4954 новостворених платників податків. Єдиний податок сплачують 44430 суб’єктів господарювання, або 36% від усіх зареєстрованих платників податків.

Довідка:

Вінницька ОДПІ – найбільша з районних інспекцій в області і забезпечує левову частку надходжень до місцевих та державної скарбниць. Так, якщо загалом за 8 місяців нинішнього року від платників податків області надійшло 2826,5 млн.грн., то у цій сумі надходження, забезпечені працівниками Вінницької ОДПІ, становлять 1220,8 млн.грн., в т.ч. 630,1 млн.грн. до Державного бюджету; 590,7 млн.грн. – до місцевого бюджету.

Присутній на зустрічі заступник міського голови Валерій Коровій висловив подяку керівнику вінницьких податківців за вміння компромісно вирішувати спірні питання, що виникають між владою та бізнесом. Його слова підтвердили і представники громадських організацій. „Ми виступаємо у ролі захисників підприємців лише тоді, якщо вони працюють у правовому полі”, – зауважила голова Регіональної ради підприємців при ОДА Алла Алєксєнцева. Як запевнив керівник територіального відділення Асоціації платників податків Юрій Захарчук, завдяки порозумінню із керівництвом ДПС у області досудове врегулювання спірних питань стало звичним явищем для бізнесу краю.

У ході проведення зустрічі представники підприємницьких кіл обговорили проблемні питання, за наслідками яких Ірина Зленко надала керівникам відповідних підрозділів доручення оперативно їх вирішити.



Переглядів: 5376
Поширень: 0