Зокрема, він зазначив, що за підсумками фінансово-господарської діяльності 2012 року до сплати на березень задекларовано понад 24,7 млн. грн. авансових внесків податку на прибуток. Про них прозвітував 661 суб’єкт господарювання, який спрацював з прибутком не менше 10 млн.грн. Зазначена кількість на 256 платників більша, проти аналогічних декларацій з податку на прибуток, поданих за підсумками фінансово-господарської діяльності 9 місяців 2012 року.

Посадовець нагадує, що авансові внески податку на прибуток запроваджено Законом України від 05.07.12 №5083-VI „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби і у зв\'язку з проведенням адміністративної реформи в Україні”. Отож, починаючи з березня 2013 року підприємства з прибутком не менше 10 млн. грн. сплачуватимуть щомісяця 1/12 частину нарахованого за минулий рік податку. У випадку, якщо підприємство протягом кварталу показує збиток, воно може подати заяву, зробити перерахунок і буде до кінця року звільнено від сплати авансових платежів.

Принагідно, Володимир Ліщенко акцентує увагу платників податку на прибуток що останній день сплати авансового внеску податку на прибуток припадає на 29 березня звітного року. При цьому, просить не забувати вінницьких суб’єктів господарювання, що з початку цього року діють нові реквізити бюджетних рахунків для сплати авансових внесків з податку на прибуток. Вони розміщені на субсайті ДПС у Вінницькій області (розділ: „”Головна”/„Бюджетні рахунки”/”Реквізити рахунків для сплати авансових внесків для сплати податку на прибуток”), у Центрах обслуговування платників податків та у податкових органах за місцем обслуговування.



Переглядів: 4823
Поширень: 0