Згідно із законопроектом громадяни отримують можливість реструктуризувати свою заборгованість за комунальні послуги та послуги на утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, яка утворилися в них станом на 1 січня 2013 року. Реструктуризація заборгованості населення за послуги ЖКГ дозволить людям поступово, протягом до 60 місяців погашати борги комунальникам за умови повної сплати поточних платежів. Тепер законопроект має прийняти Верховна Рада України.

«Уряд створює можливості для зменшення боргів населення за комунальні послуги. Зокрема, за 2013 рік борг населення за комунальні послуги зменшився на 5% (з 12,7 млрд. грн. до 12,1 млрд. грн). Вступ в дію цього Закону стане ще одним важливим кроком на цьому шляху», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

Реструктуризація боргів дозволить підняти фінансово-економічний стан комунальних підприємств, які зможуть підвищити обсяги розрахунків за енергоносії та інших платежів. Це, в свою чергу, сприятиме підвищенню якості комунальних послуг.

Згідно з законопроектом для реструктуризації заборгованості громадяни мають укласти з підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги, договори про щомісячне рівномірне погашення заборгованості.



Переглядів: 3360
Поширень: 0