27 січня, під час спільного засідання комісій міської ради, депутати запропонували провести чергову сесію днем раніше, ніж було заплановано.  Ця думка була одностайно підтримана, і по обіді депутати вже проголосували по більш ніж тридцяти питаннях порядку денного, важливих як для міста в цілому, так і для окремих вінничан, які оформляють ті чи інші документи. В переліку проектів рішень був і міський бюджет на поточний рік.

Депутати міської ради затвердили бюджет Вінниці в обсязі майже 1,7 млрд. грн.

За доходами бюджет Вінниці на 2014 рік сформовано в обсязі 1 млрд. 700 млн. грн. Співвідношення загального і спеціального фондів у бюджету збереглися на рівні минулих років.

Доходи загального фонду сформовано в обсязі 1,4 млрд. грн. з динамікою зростання до минулого року майже на 25%. Від власних і закріплених надходжень до бюджету надійде трохи більше півмільярда, від трансфертів з державного і обласного бюджетів заплановано отримати майже мільярд гривень.

Основними бюджетоутворюючими податками, як і в попередні роки, залишаються податок з доходів фізичних осіб (ПДФО) та плата за землю, які наповнюють бюджет на 85-87%. Від ПДФО в 2014 році надійде більше 400 млн. грн., а від плати за землю, як другого бюджетоутворюючого податку, заплановані надходження у розмірі 110 млн. грн. Це буде результатом запровадження нової нормативно-грошової оцінки землі з 1 січня поточного року. Разом з тим, стабільному наповненню бюджету сприяють податок на прибуток, збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, орендна плата за користування майном, що перебуває в комунальній власності.

Депутати міської ради затвердили бюджет Вінниці в обсязі майже 1,7 млрд. грн.

Спеціальний фонд бюджету за доходами сформовано в обсязі майже 250 млн. грн. Основними джерелами його наповнення є доходи бюджету розвитку – це 75% всіх доходів спецфонду, власні надходження бюджетних установ та субвенція з державного бюджету на будівництво, ремонт і утримання доріг комунальної власності. Надходження доходів бюджету розвитку зростають до 185,7 млн. грн. Джерелами його наповнення є єдиний податок (120 млн. грн.), кошти від продажу землі (58 млн. грн.) та відчуження майна (4 млн. грн.).

Видатки бюджету затверджено в обсязі 1 млрд. 670 млн. грн. із динамікою зростання до минулого року на 17%. У видатках бюджету також врахована сума кредиторської заборгованості по загальному фонду, яка утворилась на початок року. При цьому загальний фонд бюджету визначено в сумі майже 1,4 млрд. грн. Щодо структури його видатків, то 78% направляється на фінансування трьох основних галузей – освіти, охорони здоров’я та соціальний захист і соціальне забезпечення.

В 2014 році видатки міського бюджету на освіту становлять понад 400 млн. грн., що 8,2% більше минулого року.

Бюджет закладів охорони здоров’я сформовано у сумі понад 209 млн.грн. Крім того, в бюджеті розвитку передбачено 5 млн.грн. на реконструкцію окремих приміщень лікарень.

Видатки на соціальний захист зростають на 25% і складуть 478 млн. грн. Вони будуть спрямовані на виконання програм соціального захисту. А на житлово-комунальне господарство міста планується спрямувати 125 млн.грн.,

Видатки спеціального фонду затверджено у сумі 300 млн. грн., з них видатки бюджету розвитку – 233 млн. грн. Ці кошти планується направити на будівництво і реконструкцію об’єктів комунальної власності, капітальні видатки ЖКГ, бюджетної сфери, транспорту.

«Хочу зазначити, що всі основні завдання, які передбачені нашою Стратегією і планами на 2014 рік були враховані в бюджеті, - каже міський голова Володимир Гройсман. - За умови якісної роботи Державного казначейства, ми можемо ці всі завдання виконати. А вони стоять перед нами серйозні, і цей рік має бути результативним. У будь-якому випадку в подальшому ми будемо приймати зміни до бюджету, спільно розглядати його та обговорювати. Це живий процес».



Переглядів: 4302
Поширень: 0